Αρχική Ειδήσεις Υπό κράτηση 39χρονος για τη φωτιά στον καθεδρικό της Ναντ

Υπό κράτηση 39χρονος για τη φωτιά στον καθεδρικό της Ναντ

0
Η φωτιά στον καθεδρικό ναό της Νάντες μάλλον οφείλεται σε εμπρησμό
Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Πέτρου και Παύλου, γοτθικό αρχιτεκτόνημα του 15ου αι παραδόθηκε στις φλόγες νωρίς το πρωί της 18ης Ιουλίου -Φωτογραφία από metro.co.uk
Διαφήμιση

Ένας άνδρας 39 ετών βρίσκεται υπό κράτηση, σχετικά με τη φωτιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου 18 Ιουλίου στον καθεδρικό ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου στη Νάντ της Γαλλίας και την έρευνα που έχει διατάξει ο εισαγγελέας για εμπρησμό.

Ο άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο LCI είναι πρόσφυγας από τη Ρουάντα, εργαζόταν ως εθελοντής στον ναό και του είχε ανατεθεί να κλειδώσει το κτίριο το βράδυ της Παρασκευής, δήλωσε ο εισαγγελέας Πιερ Σεν.

Ο Σεν είπε πως ο άνδρας τέθηκε υπό κράτηση προκειμένου να διευκρινιστούν κάποιες αντιφάσεις στο πρόγραμμά του.

Επίσης, ανέφερε πως χθες είχε ξεσπάσει φωτιά σε τρία διαφορετικά σημεία του ναού και ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για διάρρηξη. Οι αρχές δήλωσαν ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για εμπρησμό.

Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες το πρωί στο εσωτερικό του γοτθικού ναού. Οι πυροσβέστες την έθεσαν υπό έλεγχο έπειτα από αρκετές ώρες και την κατάσβεσαν πλήρως το απόγευμα.

Η πυρκαγιά ξύπνησε οδυνηρές μνήμες από την πυρκαγιά που ξέσπασε στη Νοτρ-Νταμ του Παρισιού στις 15 Απριλίου 2019 και κατέστρεψε τη στέγη και τον κύριο πυργίσκο της.

Πηγή: ant1news.gr

Διαφήμιση