Αρχική Μεταφορές Υπ. Μεταφορών: Ανοιχτή πρόσκληση για ηλεκτροκίνητα λεωφορεία

Υπ. Μεταφορών: Ανοιχτή πρόσκληση για ηλεκτροκίνητα λεωφορεία

0
electric bus 1021x576
Διαφήμιση

Ανοιχτή πρόσκληση προς την αυτοκινητοβιομηχανία για τη διάθεση ηλεκτροκίνητων λεωφορείων για δοκιμαστική λειτουργία στο δίκτυο Αστικών Συγκοινωνιών, απευθύνει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή για δυναμική είσοδο της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής στα αστικά κέντρα, την ανάπτυξη. Μια  προσπάθεια στην οποία, οι δημόσιες αστικές συγκοινωνίες πρέπει να πρωταγωνιστήσουν.

Δοκιμαστική κυκλοφορία

abb volvo
Το Υπουργείο, στο πλαίσιο του έργου της «Προμήθειας Λεωφορείων Αστικών Συγκοινωνιών για Αθήνα και Θεσσαλονίκη», ενσωματώνει στο μείγμα τεχνολογιών και τα ηλεκτροκίνητα οχήματα. Ωστόσο, προκειμένου να υπάρξει η σωστή προετοιμασία από άποψης υποδομών και οι κατάλληλες λειτουργικές επιλογές οχημάτων-φόρτισης, είναι αναγκαία η δοκιμαστική κυκλοφορία οχημάτων κατά μήκος κατάλληλων διαδρομών από φέτος το καλοκαίρι έως τα τέλη Ιουνίου 2021.

Χορηγία

Υπ. Μεταφορών: Ανοιχτή πρόσκληση για ηλεκτροκίνητα λεωφορεία

Στην παρούσα χρονική συγκυρία και στο εγχείρημα αυτό, η συμβολή του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας και του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων θεωρείται καθοριστική γι αυτό και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ζητά από τους εκπροσώπους του κλάδου να αναλάβουν τις απαραίτητες  πρωτοβουλίες ώστε να χορηγήσουν ικανό αριθμό ηλεκτροκίνητων λεωφορείων, που θα ενταχθούν στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Διαφήμιση