Αρχική COVID-19 Ξεπέρασαν τα 15 εκ. τα κρούσματα Covid-19, σε όλο τον κόσμο

Ξεπέρασαν τα 15 εκ. τα κρούσματα Covid-19, σε όλο τον κόσμο

0
Κορονοϊός - COVID-19 - αμάρτημα
Διαφήμιση

Τα κρούσματα Covid-19 παγκοσμίως, ξεπέρασαν τα 15 εκατομμύρια σήμερα. Αυτό δείχνει καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Η πανδημία συνεχίζει να επιταχύνεται, την ώρα που οι κυβερνήσεις παραμένουν διχασμένες όσον αφορά το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Οι χώρες που η πανδημία…καλπάζει

Ξεπέρασαν τα 15 εκ. τα κρούσματα Covid-19, σε όλο τον κόσμο

Οι ΗΠΑ έχουν τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο με 3,91 εκατομμύρια μολύνσεις.

Οι πέντε πρώτες χώρες με τις περισσότερες περιπτώσεις ιού ολοκληρώνονται από τη Βραζιλία, την Ινδία, τη Ρωσία και τη Νότια Αφρική.

Η καταμέτρηση του Reuters δείχνει ότι η ασθένεια επιταχύνεται ταχύτερα στην Αμερική. Η οποία αντιπροσωπεύει περισσότερες από τις μισές μολύνσεις στον κόσμο και τους μισούς θανάτους.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το ποσοστό των νέων λοιμώξεων δεν δείχνει κανένα σημάδι επιβράδυνσης, σύμφωνα με το Reuters, βάσει επίσημων αναφορών.

Οι εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας τονίζουν ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, υποφέρουν τόσο από λοιμώξεις όσο και από θανάτους, ιδίως χώρες με περιορισμένη ικανότητα δοκιμών.

Ο επίσημος αριθμός κρουσμάτων Covid-19 είναι στις 15.009.213. Τουλάχιστον τριπλάσιος του αριθμού των σοβαρών ασθενειών της γρίπης που καταγράφονται ετησίως, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Ο αριθμός των θανάτων άνω των 616.000 σε επτά μήνες είναι κοντά στο ανώτερο εύρος των ετήσιων θανάτων από γρίπη.

Διαφήμιση