Αρχική Περιβάλλον Ξεκίνησε η μεταφορά των απορριμμάτων της Κέρκυρας

Ξεκίνησε η μεταφορά των απορριμμάτων της Κέρκυρας

0
Κέρκυρα σκουπίδια
Διαφήμιση

Σήμερα τα ξημερώματα ξεκίνησε το πρώτο δρομολόγιο μεταφοράς απορριμμάτων της Κέρκυρας στην Μονάδα Επεξεργασίας της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. στην Κοζάνη.
Πριν από λίγες μέρες υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων με την ανάδοχο εταιρεία της μεταφοράς των απορριμμάτων.

Σε καθημερινή βάση, θα γίνεται φόρτωση των κοντέινερ από τον Χ.Υ.Τ.Α. Τεμπλονίου αργά κάθε βράδυ.

Για τον τρόπο μεταφοράς δεν δόθηκαν λεπτομέρειες. Όπως ανακοινώθηκε θα γίνεται με τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Χωρίς να υπάρξει αναφορά για το αν θα χρησιμοποιηθεί το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ή κάποιο προσωρινό αγκυροβόλιο στη Σαγιάδα.

Υπενθυμίζεται ότι το κόστος μεταφοράς είναι 76 ευρώ ανά τόνο.

Σκουπίδια στην Κέρκυρα
ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΕ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ Β. ΚΕΡΚΥΡΑΣ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Για την μεταφορά δεν θα υπάρχει επιβάρυνση των δημοτών από την υλοποίηση του σχεδίου μέχρι το τέλος του 2021. Ούτε έκτακτη χρηματοδότηση των δήμων της Κέρκυρας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τα χρήματα θα καλυφθούν από την αξιοποίηση εσόδων και πόρων των ΟΤΑ του νησιού. Παράλληλα, θα γίνει και αξιοποίηση πόρων από το ΕΣΠΑ.

Στόχος είναι μέχρι το 2022 η δημιουργία μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Κέρκυρας, που θα λειτουργεί στο Τεμπλόνι.

Επίσης υπάρχει και παράλληλο σχέδιο που προβλέπει την ενίσχυση της ανακύκλωσης στο νησί. Με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Και τη δημιουργία δικτύου διαλογής και διαχείρισης βιοαποβλήτων, ώστε να μειωθεί και ο όγκος των απορριμμάτων που θα πρέπει να οδηγηθούν προς επεξεργασία.

Διαφήμιση