Αρχική Τεχνολογία Θυγατρική της Amazon “ανοίγει” στην Ελλάδα

Θυγατρική της Amazon “ανοίγει” στην Ελλάδα

0
Amazon logo
Φωτογραφία REUTERS / Pascal Rossignol από iz.ru
Διαφήμιση

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά το “άνοιγμα” του ομίλου της αμερικανικής Amazon, στην ελληνική αγορά. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, προχωρά με τη δημιουργία τοπικών γραφείων για τουλάχιστον μία από τις βασικές δραστηριότητες του.

Ειδικότερα, έχει ήδη συσταθεί η “Amazon Data Services Greece Μονοπρόσωπη Α.Ε.”, η οποία έχει την έδρα της στην Λεωφόρο Κηφισίας 280 στο Χαλάνδρι.

Διαχειριστής της εταιρείας είναι ο Tony Van den Berge, ο οποίος κατέχει τη θέση του γενικού διευθυντή όσον αφορά τις σχέσεις με συνεργάτες για την περιοχή της ΕυρώπηςΜέσης Ανατολής και Αφρικής (EMEA) στην Amazon Web Services (AWS). H τελευταία είναι η θυγατρική του αμερικανικού διαδικτυακού κολοσσού, η οποία ασχολείται με την παροχή λύσεων και υπηρεσιών cloud σε επιχειρήσεις και οργανισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι στις αρχές του 2020 υπήρξε μία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ελληνικής εταιρείας με αποτέλεσμα να φθάσει στα 2,964 εκ ευρώ από 50 χιλιάδες ευρώ που ήταν όταν πρωτοσυστήθηκε. Η κίνηση αυτή αποτελεί μία ακόμη ένδειξη ότι το ελληνικό γραφείο θα λειτουργήσει μέσα στο 2020.

Η υπάρχουσα εκτίμηση είναι πως η συγκεκριμένη εταιρεία θα αφορά τις δραστηριότητες της AWS, τις cloud υπηρεσίες της οποίας χρησιμοποιούν ήδη αρκετές ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμοί. Μάλιστα, τον περασμένο Φεβρουάριο, η AWS είχε ανακοινώσει τη λειτουργία μίας τοποθεσίας Amazon CloudFront Edge στην Αθήνα, ενώνοντας την Ελλάδα και την νοτιοανατολική Ευρώπη στο παγκόσμιο δίκτυο της Amazon Web Services.

Σύμφωνα με τις τότε ανακοινώσεις, μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης παρέχονται σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις οι υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας Amazon CloudFront, Lambda@Edge, AWS Shield και AWS WAF στην χώρα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, βελτιώνοντας περισσότερο από 50% για τους Έλληνες καταναλωτές την ασφαλή και γρήγορη πρόσβαση σε online υπηρεσίες και περιεχόμενο.

Η Ελληνική προοπτική

Για τη συγκεκριμένη επένδυση είχε υπάρξει και συνάντηση του υπουργού Ψηφιακής ΔιακυβέρνησηςΚυριάκου Πιερρακάκη με υψηλόβαθμα στελέχη της AWS. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, μάλιστα, είχε υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας, με έμφαση στη συνεργασία των δύο μερών στους τομείς της ψηφιακής διακυβέρνησης, των ψηφιακών δεξιοτήτων, των ψηφιακών υποδομών και καινοτομίας, με στόχο την υποστήριξη του ψηφιακού εκσυγχρονισμού της Ελλάδας.

Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι η δημιουργία της Amazon Data Services Greece αν αποτελεί το πρώτο βήμα για την επέκταση του αμερικανικού κολοσσού στη χώρα μας. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν υπάρξει αρκετές φήμες ότι η Amazon, η πιο γνωστή πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου παγκοσμίως, εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει εγκαταστάσεις logistics στην Ελλάδα. Οι σχετικές φήμες, οι οποίες όμως δεν επιβεβαιώνονται, έχουν ξανακάνει την εμφάνιση τους τον τελευταίο καιρό και εστιάζουν στην περιοχή του Θριασίου Πεδίου στην Αττική.

Πηγή: cnn.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροEnergean: Στην Θάσο ο νέος μοριακός αναλυτής για τεστ για τον κορωνοϊό
Επόμενο άρθροΠροχωρούν τα Σχέδια Διαχείρισης αστικών λυμάτων για 49 περιοχές της Αττικής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ