Αρχική Περιβάλλον Θεσσαλονίκη: 9 εκατ. ευρώ σε έργα ανάπλασης και ενίσχυσης πρασίνου

Θεσσαλονίκη: 9 εκατ. ευρώ σε έργα ανάπλασης και ενίσχυσης πρασίνου

0
Θεσσαλονίκη

Αισθητή αύξηση του ποσοστού που αντιστοιχεί σε κάθε κάτοικο της Θεσσαλονίκης αναμένεται με τα έξι έργα ανάπλασης και ενίσχυσης του πρασίνου, ύψους 9 εκατ. ευρώ, που εγκρίθηκαν ομόφωνα στη διάρκεια συνεδρίασης της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης. Τα έργα θα υλοποιηθούν σε τέσσερις δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα έργα

Θεσσαλονίκη: 9 εκατ. ευρώ σε έργα ανάπλασης και ενίσχυσης πρασίνου

Από δύο έργα θα γίνουν στους δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Καλαμαριάς και από ένα στους δήμους Θεσσαλονίκης και Κορδελιού-Ευόσμου, μετά από σχετική εισήγηση της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλας Πατουλίδου.

Τι περιλαμβάνουν:

  • την προμήθεια οχημάτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, ηλεκτρικών οχημάτων και σταθμών φόρτισης του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου (324.000 ευρώ),
  • την ανάπλαση του πάρκου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μ. Μπότσαρη και Ηλέκτρας του δήμου Θεσσαλονίκης (884.000 ευρώ),
  • την ανακατασκευή του πάρκου Πασσαλίδη και
  • τον εκσυγχρονισμό του δημοτικού φωτισμού του δήμου Καλαμαριάς (1.096.000 ευρώ).
  • Τα άλλα δύο έργα που δρομολογούνται να γίνουν στον δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης είναι η βιοκλιματική αναβάθμιση συνοικισμού Αγίου Νεκταρίου (4.210.000 ευρώ) και οι πράσινες διαδρομές (2.500.000 ευρώ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here