Αρχική Ευζωία Σήμερα σε ζωντανή πρώτη παγκόσμια μετάδοση οι «Πέρσες» από την Επιδαύρο

Σήμερα σε ζωντανή πρώτη παγκόσμια μετάδοση οι «Πέρσες» από την Επιδαύρο

0
Επίδαυρος
Διαφήμιση

Απευθείας μετάδοση της τραγωδίας του Αισχύλου από την Επίδαυρο, θα γίνει σήμερα για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά, με αφορμή τα 2500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Πρόκειται για την παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου από το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη. Και με τη Λυδία Κονιόρδου και τον Νίκο Καραθάνο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η παράσταση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου στις 9 ώρα Ελλάδας, σε συνεργασία με την Google Ελλάδας.

Θα είναι διαθέσιμη δωρεάν σε ολόκληρο τον κόσμο εκτός Ελλάδας, αποκλειστικά μέσω της πλατφόρμας του YouTube (Live from Epidaurus).

Σε ζωντανή πρώτη παγκόσμια μετάδοση οι «Πέρσες» από την Επιδαύρο

Η μετάδοση θα διαρκέσει 90 λεπτά περίπου και θα περιλαμβάνει αγγλικούς υπότιτλους.

Στην πλατφόρμα, εκτός από το live streaming δίνεται η δυνατότητα στο διεθνές κοινό να δωρίσει όποιο ποσό επιθυμεί. Τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη του Εθνικού Θεάτρου και των Ελλήνων ηθοποιών.

Οι Πέρσες (472 π.Χ) είναι το παλαιότερο πλήρες δράμα που σώζεται στις ημέρες μας και ταυτόχρονα, ένα ιστορικό ντοκουμέντο για τη σημαντικότερη σύγκρουση της δεύτερης περσικής εισβολής στην Ελλάδα, τη ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Μία από τις πιο καθοριστικές μάχες στην ιστορία της ανθρωπότητας, αποτελεί το θέμα της τραγωδίας του Αισχύλου, ο οποίος πήρε μέρος σ’ αυτήν.

Διαφήμιση