Αρχική COVID-19 Θανατώνονται περίπου 100.000 βιζόν, στην Ισπανία λόγω κορονοϊού

Θανατώνονται περίπου 100.000 βιζόν, στην Ισπανία λόγω κορονοϊού

0
βιζόν
Διαφήμιση

Οι αρχές στη βόρεια Ισπανία δήλωσαν ότι περίπου 100.000 βιζόν πρέπει να θανατωθούν σε ένα αγρόκτημα. Σε έλεγχο για κορονοϊό περίπου 90 ζώα βρέθηκαν θετικά.

Η περιφερειακή κυβέρνηση της Αραγονίας δήλωσε ότι έπρεπε να λάβει το «δραστικό» μέτρο που αφορά 92.700 βιζόν, σύμφωνα με τους εθνικούς νόμους για την υγεία των ζώων.

Το αγρόκτημα στην επαρχία Τερουέλ, La Puebla de Valverde, διατηρήθηκε σε απομόνωση από τις 22 Μαΐου μετά από επτά εργαζόμενους θετικούς, όπως αναφέρει το euronews.

Θανατώνονται περίπου 100.000 βιζόν, στην Ισπανία λόγω κορονοϊού

Ο επικεφαλής Γεωργίας και Περιβάλλοντος της περιοχής Χοακίν Αλόνα, ​​δήλωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για το εάν ο ιός μεταδόθηκε από τους εργαζόμενους στα ζώα. ‘Η το αντίστροφο.

“Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι ο ιός υπάρχει σε αυτά τα ζώα, είπε. Και πραγματοποιείται μετάδοση της κοινότητας μεταξύ των ζώων”.

Πρόσθεσε ότι ο στόχος της σφαγής ήταν να αποφευχθούν “κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία”.

βιζόν

Προηγούμενες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι ο κορονοϊός είναι μεταδοτικός σε ορισμένα ζώα. Όπως γάτες και σκύλους. Αλλά πολύ λιγότερα είναι γνωστά για τη δυνατότητα μετάδοσης ζώων σε άνθρωπο. Και οι ερευνητές εξετάζουν το θέμα.

Τα βιζόν είναι ημιζωικά, σαρκοφάγα θηλαστικά που εκτρέφονται για τις γούνες τους.
Οι Κάτω Χώρες, ένας από τους κορυφαίους εξαγωγείς γούνας βιζόν στον κόσμο, έχουν ήδη σφαγιάσει εκατοντάδες χιλιάδες βιζόν από τις 6 Ιουνίου.

Σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου Γεωργίας των Κάτω Χωρών, πριν από λίγες μέρες 24 εκτροφεία βιζόν έχουν αναφέρει μολύνσεις. Αρκετοί υπάλληλοι σε αυτά τα αγροκτήματα βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Διαφήμιση