Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Δήμος Κερατσινίου: Δυναμικά στο δρόμο της ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων

Δήμος Κερατσινίου: Δυναμικά στο δρόμο της ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων

0
κερατσίν1
Διαφήμιση

Δύο εμβληματικά κτίρια του Κερατσινίου, το δημαρχείο και το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», αναβαθμίζονται ενεργειακά.

Η παρέμβαση, θα κοστίσει συνολικά 1.478.173 ευρώ, εκ των οποίων τα 880.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθούν από το ΠΕΠ Αττικής και τα υπόλοιπα από ιδίους πόρους του δήμου.

Εξοικονόμηση ενέργειας – μείωση ρύπων

Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ

Σύμφωνα με τη μελέτη, από την αναβάθμιση θα υπάρξει μείωση της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας κατά 1.400.000 kWh/yr που θα οδηγήσει και σε μείωση των εκπομπών CO2 κατά 460tn/yr.

Το εμβληματικό αυτό έργο “θα συμβάλλει στην μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των δύο δημοτικών κτιρίων”, τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο οποίος υπέγραψε την απόφαση έγκρισης της χρηματοδότησης, παρουσία του δήμαρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χ. Βρεττάκου, της αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σ. Αντωνάκου και του προϊστάμενου της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόση.

Περιβαλλοντικό ισοζύγιο

Δήμος Κερατσινίου: Δυναμικά στο δρόμο της ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων

Ο κ. Πατούλης επισήμανε επίσης τη μέριμνα της Περιφέρειας για την ισότιμη ανάπτυξης όλων των Δήμων και ιδιαίτερα των υποβαθμισμένων περιοχών τους και διαβεβαίωσε ότι “σε συνεργασία με τους Δήμους, στοχεύουμε στη μέγιστη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, δίνοντας έμφαση σε έργα που θα ενισχύσουν το περιβαλλοντικό ισοζύγιο των τοπικών κοινωνιών”.

Διαφήμιση