Αρχική COVID-19 Τεστ για τον Covid-19 μέσα σε 20 λεπτά

Τεστ για τον Covid-19 μέσα σε 20 λεπτά

0
Covid 19
Διαφήμιση

Ερευνητές στην Αυστραλία έχουν βρει τεστ Covid-19 που μπορεί να προσδιορίσει τη νέα λοίμωξη σε περίπου 20 λεπτά. Απλά, χρησιμοποιώντας δείγμα αίματος. 

ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Monash δήλωσαν ότι το τεστ μπορεί να καθορίσει εάν κάποιος έχει μολυνθεί επί του παρόντος. ‘Η αν έχει μολυνθεί στο παρελθόν.

Στο τεστ χρησιμοποιούνται 25 μικρολίτρα πλάσματος από δείγματα αίματος. Και αναζητά συγκόλληση ή συσσώρευση ερυθρών αιμοσφαιρίων, που προκαλεί ο κορονοϊός.

κορονοϊός

Η ανάλυση συγκόλλησης – για την ανίχνευση της παρουσίας και της ποσότητας μιας ουσίας στο αίμα – μπορεί επίσης να προσδιορίσει εάν κάποιος είχε προσβληθεί πρόσφατα.

Οι ερευνητές και ελπίζουν ότι η μέθοδος μπορεί να βοηθήσει στην ανίχνευση αντισωμάτων. Που δημιουργούνται ως απόκριση στον εμβολιασμό για να βοηθήσουν τις κλινικές δοκιμές.

“Οι βραχυπρόθεσμες εφαρμογές περιλαμβάνουν ταχεία αναγνώριση περιπτώσεων και ανίχνευση επαφών για τον περιορισμό της ιογενούς εξάπλωσης, ανέφεραν οι ερευνητές.

Ενώ η εξέταση πληθυσμού για να προσδιοριστεί η έκταση της ιογενούς λοίμωξης σε όλες τις κοινότητες είναι μακροπρόθεσμη ανάγκη“.

Ήδη για το τεστ, έχει κατατεθεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Και οι ερευνητές ζητούν εμπορική και κυβερνητική υποστήριξη για την αύξηση της παραγωγής.

Στην ερευνητική ομάδα ηγήθηκε η BioPRIA και του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Monash, συμπεριλαμβανομένων ερευνητών από το ARC Center of Excellence in Convergent BioNano Science and Technology (CBNS).

Διαφήμιση