Αρχική Ειδήσεις Τέλος στο υποχρεωτικό “κούρεμα” ενοικίων καταστημάτων, ζητά η ΠΟΜΙΔΑ

Τέλος στο υποχρεωτικό “κούρεμα” ενοικίων καταστημάτων, ζητά η ΠΟΜΙΔΑ

0
καταστήματα
Διαφήμιση

“Να τελειώσουμε οριστικά με το υποχρεωτικό “κούρεμα” των ενοικίων, που έχει εξοργίσει τους εκμισθωτές ακινήτων και στρεβλώνει την αγορά”.

Αυτό, υπογραμμίζει σε ανακοίνωση της μεταξύ άλλων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), σχετικά με τα εμπορικά μισθώματα.

Οι λόγοι που η ΠΟΜΙΔΑ ζητά τέλος στο υποχρεωτικό “κούρεμα” των ενοικίων

  • Αγνοούνται οι τρέχουσες ανάγκες και οι αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις των ιδιοκτητών και αφετέρου.
  • Επειδή είναι οριζόντιο, ευνοεί ακόμη και επιχειρήσεις που “θησαύρισαν” μέσα στην κρίση του κορονοϊού.

Οι εναλλακτικές που προτείνει η ΠΟΜΙΔΑ

Κατάστημα
ΚΛΕΙΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Όλοι αντιλαμβάνονται, επισημαίνει η ΠΟΜΙΔΑ πως οι εθελοντικές συμφωνίες για προσωρινή μείωση του ενοικίου είναι προφανώς η καλύτερη λύση. Εκεί που είναι αναγκαίες και με αντιστάθμισμα τη μείωση των φόρων για τους ιδιοκτήτες. Και προτείνει εναλλακτικές:

  • Υποχρεωτική δια νόμου μείωση του ενοικίου ακόμη και στις περιπτώσεις που δεν δικαιολογείται από τα δεδομένα της αγοράς,
  • Οριστική απώλεια του εισοδήματος των ιδιοκτητών αν η επιχείρηση που στεγάζεται στο ακίνητο κλείσει, αδυνατώντας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

“Με την πρότασή μας αυτή, αντί για τις υποχρεωτικές μειώσεις, ζητούμε να διευκολυνθούν οι συμφωνίες για οικειοθελείς μειώσεις, πρωτίστως για το συμφέρον των ίδιων των ιδιοκτητών, τονίζεται.

Συγκεκριμένα ζητούμε να υπάρξει ρύθμιση που να προβλέπει ότι όσοι ιδιοκτήτες κρίνουν οι ίδιοι και αποδέχονται οικειοθελώς να συνεχιστεί προσωρινά η μείωση ενοικίου. Μέχρι το πολύ 31.12.2020.
Και μέχρι το πολύ 40% και μετά να ισχύσει το πλήρες μίσθωμα. Ώστε να μην κλείσει το κατάστημα τους και βρεθούν χωρίς ενοικιαστή. Να έχουν ως κίνητρο την ίδια ελάφρυνση που το κράτος έδωσε και σε εκείνους που τους μείωσε αναγκαστικά τα μισθώματα τους.

Οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες δεν θα θιγούν στο παραμικρό από ένα τέτοιο μέτρο. Το οποίο δεν θα τους αφορά.

Ο κάθε ιδιοκτήτης θα είναι ελεύθερος να κρίνει τι τον συμφέρει σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, και όχι πλέον υποχρεωμένος να υποστεί αναγκαστική μείωση στο μίσθωμά του.

Ο στόχος της κοινής πρότασης

καταστήματα

Ο στόχος της κοινής πρότασης είναι λοιπόν να ανατεθεί στους ίδιους τους ενδιαφερόμενους, να λύσουν το πρόβλημα αυτό, όπου πραγματικά υπάρχει.

Ζητήσαμε από την κυβέρνηση να τερματίσει οριστικά το υποχρεωτικό «κούρεμα» των ενοικίων (και ήδη το τερμάτισε στα μισθώματα κατοικιών).

Και να εμπιστευτεί την κοινωνία, διευκολύνοντας όμως τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες και ενοικιαστές, μέσα στα ίδια οικονομικά και φορολογικά όρια που η ίδια καθόρισε μέχρι σήμερα, να σώσουν μισθώσεις, επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας”.

Διαφήμιση