Αρχική COVID-19 Με τεχνητή νοημοσύνη η διαχείριση κρουσμάτων στον ΕΟΔΥ

Με τεχνητή νοημοσύνη η διαχείριση κρουσμάτων στον ΕΟΔΥ

0
ΕΟΔΥ
Διαφήμιση

Στην “φαρέτρα” του ΕΟΔΥ, η τεχνητή νοημοσύνη (Al). Στον έλεγχο Covid-19 σε τουρίστες θα συμβάλλει η καινοτόμος εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης συμβάντων. Η εφαρμογή αφορά στις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, η εφαρμογή μειώνει κατά πολύ το χρόνο ελέγχου των τουριστών στα σύνορα.

Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί πρότυπο για όλη την Ευρώπη στη διαχείριση πιθανών κρουσμάτων από Covid-19, καθώς βασίζεται σε τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης.

Πάνω από 3.900 αποστολές κινητών μονάδων

Με τεχνητή νοημοσύνη η διαχείριση κρουσμάτων στον ΕΟΔΥ

Ο κ.Αρκουμανέας, αναφερόμενος στον ρόλο των κινητών μονάδων, τόνισε ότι είναι το πιο σημαντικό πρόγραμμα που έχει συντελεστεί κατά την περίοδο αντιμετώπισης του κορονοϊού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Όπως ανέφερε, έχουν γίνει περισσότερες από 3.900 αποστολές. Και περισσότερα από 75.000 τεστ σε δομές πρόνοιας, Δήμους.

Επίσης πρόσθεσε πως η δύναμη των Κινητών Ομάδων Υγείας αυξάνεται συνεχώς και ίσως ξεπεράσει και των αριθμό των 500 οχημάτων.

Ο Οργανισμός μέσω των ΚΟΜΥ υλοποιεί τον κυρίαρχο στόχο του να βρίσκεται συνεχώς δίπλα στον πολίτη σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ αναφέρθηκε και στο νέο πρωτοποριακό σύστημα διαχείρισης του στόλου των ΚΟΜΥ.
Με αυτό ο Οργανισμός μπορεί να ελέγχει σε πραγματικό χρόνο, που βρίσκονται οι μονάδες και ποια συγκεκριμένα περιστατικά πρέπει να ελεγχθούν.

Με ένα απλό σκανάρισμα να μειώνεται ο χρόνος ελέγχων στο 90%

ΕΟΔΥ

Με το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης συμβάντων δίνεται η δυνατότητα με ένα απλό σκανάρισμα να μειώνεται ο χρόνος στο 90%. Και ταυτόχρονα να καταχωρούνται στην κεντρική βάση δεδομένων, λαμβάνοντας γνώση το Υπουργείο Υγείας αλλά και η Κυβέρνηση.

Όπως τονίστηκε ότι ο Οργανισμός εισάγει την τεχνολογία αιχμής στις δράσεις του. Προσδοκώντας πιο άμεσα αποτελέσματα και στοχεύοντας στην οικοδόμηση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Η καινοτόμος εφαρμογή είναι μέρος του προγράμματος του ΕΟΔΥ “Κινητές Ομάδες Υγείας ΚΟΜΥ”. Και χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Διοικητικής Μεταρρύθμισης 2014-2020.

Διαφήμιση