Αρχική Έξυπνα & Οικονομικά Τατουάζ μαύρης χέννας: Προσοχή συνιστά το ΚΕΠΚΑ

Τατουάζ μαύρης χέννας: Προσοχή συνιστά το ΚΕΠΚΑ

0
Τατουάζ μαύρης χέννας
Διαφήμιση

Προσοχή στα τατουάζ από μαύρη χέννα, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή το καλοκαίρι, ειδικά στα νησιά, συνιστά το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), καθώς μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις.

Για να επιτευχθεί το έντονο μαύρο χρώμα του τατουάζ και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια, επισημαίνει το ΚΕΠΚΑ, προστίθεται μεγάλη συγκέντρωση χρωστικών ουσιών, οι οποίες πυροδοτούν αλλεργικές αντιδράσεις.

Για σοβαρά περιστατικά, χρειάζεται επείγουσα ιατρική φροντίδα ακόμα και εισαγωγή σε νοσοκομείο. Μόνιμη ζημιά στο δέρμα, αλλεργική εξ επαφής δερματίτιδα και ανάπτυξη πολυευαισθησίας είναι οι μη αναστρέψιμες για το υπόλοιπο της ζωής ανεπιθύμητες συνέπειες. Σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις με μόνιμη βλάβη είναι συχνό φαινόμενο, με τα συμπτώματα να εμφανίζονται μετά από 3-12 ημέρες. Η καλύτερη συμβουλή είναι να τα αποφεύγουμε εντελώς.

Τατουάζ φυσικής vs μαύρης χέννας

Τατουάζ μαύρης χέννας

Το χρώμα της πάστας με φυσική χέννα κυμαίνεται από πράσινο-καφέ μέχρι καφέ. Αν το χρώμα της πάστας που χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες-δημιουργοί των τατουάζ είναι πιο σκούρο (μαύρο), τότε πιθανότατα έχουν προστεθεί χρωστικές.

Ζητάμε πληροφορίες για την προέλευση της πάστας χέννας και κατάλογο των συστατικών και οδηγιών για να διαπιστωθεί το είδος της πάστας. Αν υπάρξει ακριβής πληροφόρηση αποφεύγουμε το τατουάζ.

Αν μπορούμε να αφαιρέσουμε την πάστα από το σημείο εφαρμογής μετά από πάροδο μιας μόνον ώρας πρόκειται σίγουρα για μαύρη χέννα. Η φυσική χέννα για να καταφέρει να βάψει το σώμα με ένα καλό σκούρο κοκκινοκάστανο χρώμα πρέπει να παραμείνει στο δέρμα για όσο το δυνατό μεγαλύτερο χρόνο.

Διαφήμιση