Αρχική COVID-19 Εξετάζεται παράταση απαγόρευσης πανηγυριών έως το τέλος Αυγούστου

Εξετάζεται παράταση απαγόρευσης πανηγυριών έως το τέλος Αυγούστου

0
πανηγυρια
Διαφήμιση

Παράταση του μέτρου της απαγόρευσης των πανηγυριών έως το τέλος Αυγούστου εκτιμά ότι θα υπάρξει ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Ο υφυπουργός μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ANT1. Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχουν σκέψεις να συνεχιστεί η απαγόρευση των πανηγυριών και τον Αύγουστο, απάντησε πως “η εκτίμησή μου είναι ότι αυτό θα παραταθεί έως το τέλος Αυγούστου”.

Ήδη, μετά από τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σε πανηγύρια, αυτά έχουν απαγορευθεί έως το τέλος Ιουλίου. Με στόχο να αποτραπεί μια ραγδαία μετάδοση και διασπορά του κορονοϊού.

Οι γιατροί ανησυχούν

Εξετάζεται παράταση απαγόρευσης πανηγυριών έως το τέλος Αυγούστου

Τον φόβο ότι η Ελλάδα θα έχει την εξέλιξη των άλλων βαλκανικών χωρών με ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων εξέφρασε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ.

Τόνισε ότι επιστρέφουμε στον Μάρτιο. Καθώς σε διάστημα 12 ημερών διπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορονοϊού που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των διασωληνωμένων.

“Από ότι φαίνεται επιστρέφουμε στον Μάρτιο. Από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 12 Ιουλίου από τα 41 πήγαμε στα 83 κρούσματα.
Δηλαδή καταγράφηκε διπλασιασμός κρουσμάτων που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία μέσα σε 12 μέρες. Παράλληλα, αυξήθηκε και ο αριθμός των διασωληνωμένων, καθώς ήταν γύρω στους 7-8 και τώρα έχουμε πάει στους 13″.

Διαφήμιση