Αρχική Καταστροφές Συναγερμός στην Αργεντινή, από νέα επιδρομή ακρίδων

Συναγερμός στην Αργεντινή, από νέα επιδρομή ακρίδων

1
ακρίδες

Η Αργεντινή, μεγάλη παραγωγός σιτηρών, πλήττεται από δεύτερο κύμα σμηνών ακρίδων που φθάνουν στη χώρα από τη γειτονική Παραγουάη.

Αυτό ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας και Ποιότητας Αγροδιατροφικών της χώρας (SENASA). Και προειδοποίησε τους καλλιεργητές ότι ενδέχεται να κινδυνεύσουν οι σοδειές.

Τα σμήνη των ακρίδων έχουν εισβάλει μέχρι τώρα κυρίως στην επαρχία Φορμόσα, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, στα σύνορα με την Παραγουάη.

Η περιοχή δεν αποτελεί μέρος του σιτοβολώνα της χώρας. Αλλά οι σοδειές μπορεί να υποστούν πλήγμα εάν οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα δεν εμποδίσουν τα έντομα να μετακινηθούν προς νότο.

Συναγερμός στην Αργεντινή, από νέα επιδρομή ακρίδων

Η πρώτη επιδρομή ακρίδων, που μπήκαν στην Αργεντινή από την Παραγουάη τον Μάιο, είχε επίκεντρο την επαρχία Έντρε Ρίος. Πιο κοντά στη ζώνη όπου καλλιεργούνται σιτηρά. Πάντως, δεν προκάλεσε μεγάλη ζημιά στη σοδειά.

Το σμήνος στο Φορμόσα «κινείται προς νότια κατεύθυνση», ανέφερε η SENASA σε προειδοποίηση της. Ο άνεμος του επιτρέπει να κινείται ταχύτερα και αναμένεται να πλησιάσει το Ρίο Μπερμέχο. Ο συναγερμός επεκτείνεται κατά συνέπεια στην επαρχία Τσάκο».

Σε ετοιμότητα οι Αρχές

Οι αρμόδιες αρχές της Αργεντινής βρίσκονται σε επαφή με τις ομόλογες τους σε Παραγουάη και Βραζιλία. Και παρακολουθούν την κατάσταση.

«Αν δείτε ακρίδες, ειδοποιήστε μας. Όσο περισσότερο βρισκόμαστε σε επαφή, τόσο πιο προετοιμασμένοι θα είμαστε», ζητά η SENASA.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here