Αρχική Περιβάλλον Η Apple θα αφαιρέσει άνθρακα από τα προϊόντα της έως το 2030

Η Apple θα αφαιρέσει άνθρακα από τα προϊόντα της έως το 2030

0
apple
Διαφήμιση

Η Apple δεσμεύεται ότι θα αφαιρέσει τις εκπομπές άνθρακα από ολόκληρη την επιχείρηση της. Συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων της και της ευρείας αλυσίδας εφοδιασμού, την επόμενη δεκαετία.

Οι παγκόσμιες εταιρικές της δραστηριότητες, όπως γραφεία και κέντρα δεδομένων, είναι ήδη ουδέτερες από άνθρακα.
Αλλά ότι θα επεκτείνει την προσπάθεια στους χιλιάδες προμηθευτές που συμβάλλουν στα προϊόντα της.

Σκοπός είναι η επίτευξη του 75% του στόχου μειώνοντας τις εκπομπές, έως το 2030. Το υπόλοιπο 25% προέρχεται από έργα αφαίρεσης άνθρακα ή αντιστάθμισης όπως φύτευση δέντρων και αποκατάσταση οικοτόπων.

Το 74% των συνολικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα είναι από την παραγωγή προϊόντων.

Επιταχυντής Επιπτώσεων

Apple

Για να υποστηρίξει αυτές τις προσπάθειες και πέραν αυτής, η Apple δημιουργεί έναν Επιταχυντή Επιπτώσεων.

Που θα επικεντρωθεί στην επένδυση σε επιχειρήσεις που ανήκουν σε μειονότητες. Με θετικά αποτελέσματα στην αλυσίδα εφοδιασμού της. Και σε κοινότητες που επηρεάζονται δυσανάλογα από περιβαλλοντικούς κινδύνους.

Αυτός ο επιταχυντής είναι μέρος της πρόσφατης ανακοίνωσης της Apple για την πρωτοβουλία Racial Equity and Justice 100 εκατ. δολαρίων.
Που επικεντρώνεται σε προσπάθειες που αφορούν την εκπαίδευση, την οικονομική ισότητα και τη μεταρρύθμιση της ποινικής δικαιοσύνης.

Η Apple στοχεύει να αντιμετωπίσει τις εκπομπές «πεδίο 3»

Apple

Για την αντιμετώπιση εκπομπών «πεδίο 3» από την κατασκευή, η Apple θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός «πράσινου ταμείου ΗΠΑ-Κίνας».
Για την παροχή κεφαλαιακών επενδύσεων σε προμηθευτές για έργα ενεργειακής απόδοσης.

iPhone με ανακυκλωμένα στοιχεία

Η εταιρεία συνεργάζεται επίσης με προμηθευτές για τη μείωση των εκπομπών. Χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα υλικά. Τα iPhone της χρησιμοποιούν πλέον ανακυκλωμένα στοιχεία σπάνιων γαιών.

Τα στοιχεία σπάνιων γαιών είναι ενεργειακά απαιτητικά. Και χρησιμοποιούνται συχνά σε ποσότητες πολύ μικρές για να κάνουν την ανακύκλωση οικονομική.

Η εταιρεία δημιούργησε ένα ρομπότ για να ανακτήσει τα υλικά από ορισμένες συσκευές της.

Στρατηγική αφαίρεσης άνθρακα που βασίζεται στη φύση

άγρια ζώα

Η Apple δήλωσε ότι οι προσπάθειες της για την απομάκρυνση του άνθρακα ή την αντιστάθμιση θα προέλθουν μέσω ενός ταμείου για την υποστήριξη έργων.
Όπως η αποκατάσταση των οικοσυστημάτων μαγκρόβιων δασών στην Κολομβία και οι σαβάνες στην Κένυα.

Η στρατηγική αφαίρεσης άνθρακα που βασίζεται στη φύση της Apple έρχεται σε αντίθεση με άλλες εταιρείες όπως η Microsoft Corp. Η οποία δήλωσε ότι θα επενδύσει 1 δις δολάρια τα επόμενα τέσσερα χρόνια σε τεχνολογίες αφαίρεσης άνθρακα που βασίζονται στη μηχανική.

Διαφήμιση