Αρχική Καταστροφές Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Κορινθία – Χαρδαλιάς για Κεχριές: Ενεργοποίηση της...

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Κορινθία – Χαρδαλιάς για Κεχριές: Ενεργοποίηση της Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ε.Ε.

0
ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΙΣ ΚΕΧΡΙΕΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ / ΓΑΛΑΤΑΚΙ (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
23η Ιουλίου: ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΙΣ ΚΕΧΡΙΕΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ / ΓΑΛΑΤΑΚΙ (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Διαφήμιση

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η ανατολική Κορινθία, εκκενώθηκε και το Σοφικό, ενώ η φωτιά που ξεκίνησε από τις Κεχριές αναπτύσσεται σε μέτωπο 30 χιλιομέτρων.

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα και παρά τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής καίει η φωτιά, με συνεχή εκκένωση οικισμών, όπως αυτού του Δρασσά και το Ρυτό, λίγο νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης, καθώς και της κατασκήνωσης “Ράντζο” στην περιοχή.

Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής είναι τεράστια. Στο σημείο επιχειρούν: 268 Πυροσβέστες, 61 οχήματα. Ενώ, μέχρι τη δύση του ηλίου επιχειρούσαν και 5 ελικόπτερα της Πυροσβεστικής, 1 του στρατού και 3 αεροσκάφη.

Σύμφωνα με το τοπικό korinthostv.gr, ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος με έγγραφο του στο Υπουργείο Εσωτερικών, είχε ζητήσει νωρίτερα να κηρυχθεί ο Δήμος Κορίνθου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ενεργοποίηση υπηρεσίας χαρτών εκτάκτου ανάγκης της Ε.Ε.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έδωσε εντολή στη διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει σκοπό την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για την περιοχή Κεχριές Κορίνθου, που επλήγη από δασική πυρκαγιά, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Πηγές: newsbeast.gr, newsbomb.gr

Διαφήμιση