Αρχική Καταστροφές “Κόκκινος συναγερμός” στην Ουχάν από πλημμύρες

“Κόκκινος συναγερμός” στην Ουχάν από πλημμύρες

0
Ουχάν πλημμύρες
Διαφήμιση

Μετά από την επίπονη μάχη ενάντια στο ξέσπασμα του κορονοϊού, η Ουχάν, η πόλη που επλήγη περισσότερο από την πανδημία στην Κίνα, είναι αντιμέτωπη με έναν άλλον εχθρό. Τις πλημμύρες.

Οι αρχές της πόλης και των επαρχιών Ανχούι, Ζιανγκσί και Τζεζιάνγκ στην Κίνα κήρυξαν σήμερα κόκκινο συναγερμό.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις απειλούν να προκαλέσουν υπερχείλιση των ποταμών και των λιμνών. Και να προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα στην ύπαιθρο και στο διεθνές εμπόριο.

Ουχάν πλημμύρες

Οι αρχές της Ουχάν προειδοποίησαν τους κατοίκους να λάβουν μέτρα προφύλαξης. Η στάθμη των υδάτων και ιδιαίτερα του ποταμού Γιανγκτσέ στα 28,8m., πλησίαζε με γρήγορους ρυθμούς στο μέγιστο επίπεδο ασφάλειας.
Το τμήμα του ποταμού στην πόλη είναι πιθανό να παραμείνει πάνω από το επίπεδο προειδοποίησης για τουλάχιστον άλλες 10 ημέρες.

Πάνω από 30.000 άτομα είναι σε περιπολία κάθε μέρα, σύμφωνα με το straitstimes. Η εντολή είναι να παραμείνουν όλοι σε εγρήγορση για πιθανές πλημμύρες, κατολισθήσεις. Καθώς και να σταματήσουν οι εξωτερικές επιχειρήσεις σε επικίνδυνες περιοχές.

Η στάθμη της λίμνης Πογιάνγκ στην επαρχία Ζιανγκσί, η οποία σχηματίστηκε από την υπερχείλιση του Γιανγκτσέ, είναι 2,5 μέτρα πάνω από τα επίπεδα ασφάλειας.

Η λίμνη έχει επίσης επεκταθεί κατά περισσότερα από 2.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στη διάρκεια της περιόδου των πλημμυρών και τμήματα των γύρω πόλεων έχουν πλημμυρίσει.

Το 1998 η Ουχάν χτυπήθηκε σκληρά από τις πλημμύρες του Γιανγκτσέ. Του τρίτου σε μήκος μεγαλύτερου ποταμού στον κόσμο. Που σκότωσε περισσότερους από 3.000 ανθρώπους και άφησε 14 εκατομμύρια ανθρώπους άστεγους κατά μήκος της λεκάνης του.

Οι καλοκαιρινές βροχές και η εποχιακή τήξη του παγετώνα στα υδάτινα οροπέδια του Γιανγκτσέ, προκαλούν τις συνήθεις ετήσιες πλημμύρες.
Ωστόσο, οι περιβαλλοντολόγοι λένε ότι η απειλή έχει επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια των δεκαετιών. Εν’ μέρει λόγω της ανεξέλεγκτης κατασκευής φραγμάτων που έχουν διακόψει τις συνδέσεις μεταξύ του ποταμού και των παρακείμενων λιμνών.

Διαφήμιση