Αρχική COVID-19 “Καμπανάκια” για τα 50 χθεσινά κρούσματα κορονοϊού

“Καμπανάκια” για τα 50 χθεσινά κρούσματα κορονοϊού

0
κρούσματα

“Τα χθεσινά 50 κρούσματα χτυπάνε όχι ένα, αλλά πολλά καμπανάκια”. Αυτό υπογράμμισε ο λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς, μιλώντας το πρωί εκπομπή του Σκάϊ.

“Αν συνεχίσουμε έτσι, τον Αύγουστο θα έχουμε δεύτερο κύμα κορονοϊού, είπε. Δεν αποκλείονται τα τοπικά lockdowns στα νησιά. Αν δηλαδή σε ένα νησί αυξηθούν πάρα πολύ τα κρούσματα τι θα γίνει;”.

Καθολικός έλεγχος σε τουρίστες σε όλες τις πύλες

αεροδρόμιο κορονοϊός

Όπως υπογράμμισε “επειδή δεν μπορεί η χώρα να ζήσει χωρίς τουρίστες, θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα ώστε να είναι ακίνδυνοι.

Το πρώτο θέμα για τους τουρίστες είναι ο έλεγχος στις πύλες εισόδου. Είναι θέμα κυβερνητικών αποφάσεων. Αλλά οι λοιμωξιολόγοι θα επιθυμούσαμε να γίνεται καθολικός έλεγχος όχι μόνο στα χερσαία σύνορα, αλλά σε όλες τις πύλες εισόδου.

Θα επιθυμούσαμε να υπήρχε ένα διαβατήριο υγείας. Με τους τουρίστες που έρχονται και μπορεί να είναι θετικοί και οι περισσότεροι από αυτούς είναι ασυμπτωματικοί. Αλλά μεταδίδουν, πηγαίνουν σε κάποιο μέρος. Δεν κάθονται το 24ωρο που απαιτείται μέσα, διασπείρουν ενδεχομένως στην κοινότητα. Και εκεί υπάρχει το πρώτο πρόβλημα με τα εισαγόμενα”.

“Όχι” στα πανηγύρια και στην απελευθέρωση μάσκας

κορονοϊός

Το δεύτερο πρόβλημα, όπως είπε, είναι ότι σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν διάσπαρτα κρούσματα.

Όσον αφορά στα πανηγύρια είπε δεν θα έπρεπε να επιτρέπονται. Και εξέφρασε την αντίθεση του με την κατάργηση της υποχρεωτικότητας στη χρήση μάσκας και με την απελευθέρωση του αριθμού ατόμων στα τραπέζια.

“Εφόσον δεν έχουμε εμβόλια, φάρμακα, είναι αναγκαία η πρόληψη, τονίζει ο κ.Λαζανάς. Τήρηση των αποστάσεων στα 1,5-2 μέτρα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here