Αρχική Ανακύκλωση Η πρώτη φιάλη νερού χωρίς ετικέτα και από ανακυκλωμένο πλαστικό

Η πρώτη φιάλη νερού χωρίς ετικέτα και από ανακυκλωμένο πλαστικό

0
φιάλη
Διαφήμιση

Την πρώτη φιάλη της από ανακυκλωμένο πλαστικό παρουσίασε η Evian, στο πλαίσιο του σχεδίου της να καταστεί έως το 2025 ένα εμπορικό σήμα κυκλικής οικονομίας.

Η ανακυκλώσιμη φιάλη των 400 ml είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο rPET. Και φέρει ανάγλυφο λογότυπο αντί για ετικέτα.
Το ροζ καπάκι της φιάλης είναι από HDPE και OPP, τα οποία η Evian λέει ότι μπορεί να ανακυκλωθεί.

“Χρειάστηκαν σχεδόν δύο χρόνια για να αναπτύξουμε αυτήν την καινοτομία, δήλωσε στο Dezeen, η αντιπρόεδρος της Evian, Σβέτα Χάρετ.

Έχοντας ξεπεράσει τους περιορισμούς της τεχνολογίας και της παραγωγής σε ολόκληρη τη βιομηχανία. Είναι η πρώτη φορά που η Evian κατάφερε να εφαρμόσει έναν πλήρως κυκλικό σχεδιασμό φιαλών”.

Έως το 2025 θα κατασκευαστούν από ανακυκλωμένο πλαστικό τα υπόλοιπα μπουκάλια

φιάλη

Ωστόσο, προς το παρόν, οι αλλαγές επηρεάζουν μόνο τη φιάλη των 400 ml. Τα άλλα μπουκάλια της μάρκας είναι κατασκευασμένα από περίπου 40% ανακυκλωμένο πλαστικό.

Τα υπόλοιπα μπουκάλια της Evian θα κατασκευαστούν εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένο πλαστικό έως το 2025.

Σύμφωνα με την δέσμευση της εταιρείας να υιοθετήσει τις αρχές της κυκλικής οικονομίας σε ολόκληρη την επιχείρηση της.

Μέσω της μητρικής της εταιρείας Danone, η Evian συνεργάστηκε με τον υποστηρικτή της κυκλικής οικονομίας The Ellen MacArthur Foundation για να καθορίσει την κυκλική της στρατηγική.

Συνεργάζεται επίσης με την εταιρεία τεχνολογίας ανακύκλωσης Loop Industries. Η οποία έχει αναπτύξει προηγμένους τρόπους μετατροπής μεταχειρισμένου πλαστικού PET σε ανακυκλωμένες φιάλες.

Εταιρεία ουδέτερη ως προς τον άνθρακα

Η πρώτη φιάλη νερού χωρίς ετικέτα και από ανακυκλωμένο πλαστικό

Τον Απρίλιο, η εταιρεία πιστοποιήθηκε ως ουδέτερη ως προς τον άνθρακα από την Carbon Trust. Μέσω πρωτοβουλιών που περιλαμβάνουν ένα σχέδιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο εργοστάσιο εμφιάλωσης και ένα έργο για τη φύτευση 130 εκατομμυρίων δέντρων.

Πέρυσι, η Evian δοκίμασε ένα πτυσσόμενο διανομέα νερού κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο πλαστικό, που ονομάζεται Renew. Σε μια προσπάθεια να μειωθεί η πλαστική του συσκευασία.

Σχεδιασμένο για το σπίτι, η συσκευή που μοιάζει με φυσαλίδες μπορεί να αποθηκεύσει έως και 5 λίτρα μεταλλικού νερού Evian και συστέλλεται όταν καταναλώνεται νερό.

Διαφήμιση