Αρχική COVID-19 Πριαπισμό έπαθε 62χρονος ασθενής με κορονοϊό – Είχε στύση για 4 ώρες

Πριαπισμό έπαθε 62χρονος ασθενής με κορονοϊό – Είχε στύση για 4 ώρες

0
Ασθενής, Νοσοκομείο
Διαφήμιση

Στύση για τέσσερις ώρες είχε ένας 62χρονος Γάλλος ασθενής με κορονοϊό. Κι αυτό είναι κάτι καινούργιο. Και δεν είναι ένα από τα 12 συμπτώματα Covid-19 που αναφέρονται από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Η στύση του προκλήθηκε κατά την διάρκεια νοσηλείας του σε ΜΕΘ. Είχε υποστεί αναπνευστική ανεπάρκεια και νοσηλεύονταν στο Hospitalier de Versailles κοντά στο Παρίσι.

Την περίπτωση του Γάλλου δημοσίευσε το American Journal of Emergency Medicine.
Ο άντρας υπέστη πριαπισμό χαμηλής ροής – το αίμα παγιδεύεται στους θαλάμους στύσης – σε αντίθεση με τον πριαπισμό υψηλής ροής, που προκαλείται από τραυματισμό.

Μπορεί συχνά να συμβεί χωρίς γνωστή αιτία σε άνδρες που είναι κατά τα άλλα υγιείς. Επηρεάζει επίσης άνδρες με δρεπανοκυτταρική νόσο, λευχαιμία (καρκίνος του αίματος) ή ελονοσία.

Εφαρμόστηκε παγοκύστη στην περιοχή του πέους. Μετά από τέσσερις ώρες επίμονης στύσης, οι γιατροί βρήκαν θρόμβους. Και είπαν ότι ήταν αποτέλεσμα θρόμβωσης που προκλήθηκε από τον κορονοϊό.

Οι γιατροί κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα επειδή δεν βρέθηκε άλλη αιτία πριαπισμού. Και ο ιός είναι γνωστό ότι προκαλεί επιπλοκές στην πήξη του αίματος.

«Η κλινική και εργαστηριακή παρουσίαση στον ασθενή μας υποδηλώνει έντονα πριαπισμό που σχετίζεται με μόλυνση από SARS-CoV-2». Αυτό αναφέρουν οι γιατροί του νοσοκομείου στην έκθεσή τους.

Οποιαδήποτε μορφή πριαπισμού μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνια βλάβη. Και ως εκ τούτου πρέπει να αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατό.

Οι επιστήμονες δηλώνουν που πρόκειται για μία «ενδιαφέρουσα» υπόθεση. Και ότι είναι ο πρώτος ασθενής Covid-19 με πριαπισμό. Πρόκειται για μια σπάνια αλλά εξηγήσιμη παρενέργεια του κορονοϊού.

Διαφήμιση