Αρχική Καταστροφές Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για το Μάτι: Ανοιχτή διαβούλευση με τους φορείς της...

Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για το Μάτι: Ανοιχτή διαβούλευση με τους φορείς της περιοχής

0
Πυρκαγιά στο Μάτι
Διαφήμιση

Δύο χρόνια συμπληρώνονται τον φετινό Ιούλιο από την τραγωδία στο Μάτι. Οι εικόνες όμως είναι ακόμη νωπές και η θλίψη διάχυτη – για όλους.

Η ανάρτηση σήμερα προς διαβούλευση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για το Μάτι, δεν θα φέρει πίσω τους ανθρώπους που χάθηκαν, αλλά ας ελπίσουμε ότι θα εξασφαλίσει πως τίποτα ανάλογο δεν θα συμβεί στο μέλλον.

Με αφορμή την ανάρτηση, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης βρίσκεται από νωρίς το πρωί στην περιοχή, για να συναντηθεί από κοντά με τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας (δημάρχους Ραφήνας – Πικερμίου και Μαραθώνα – Νέας Μάκρης), καθώς και πολίτες (συλλόγους και σωματεία πυροπαθών). Μαζί του είναι ο υφυπουργός Δημήτρη Οικονόμου, οι γενικοί γραμματείς, Ευθύμης Μπακογιάννης και Κωνσταντίνος Αραβώσης, και ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός.

Προστασία από πυρκαγιές και πλημμύρες

Μάτι

“Το Μάτι θα αλλάξει εικόνα, αλλά ταυτόχρονα θα διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για την προστασία της περιοχής, τόσο από πυρκαγιές όσο και από πλημμύρες, λόγω της ανεξέλεγκτης κατάστασης στα ρέματα τα οποία βρίσκονται την περιοχή”, επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης.

“Θα κατεδαφιστούν περίπου 140 σπίτια, 340 μάντρες και αυλές προκειμένου να διευθετηθούν τα ρέματα, να ανοίξουν δρόμοι προς την παραλία και να δοθεί μια νέα ζωή στο Μάτι” τόνισε, προσθέτοντας ότι στόχος είναι “να μη χαθεί χρόνος για να ξεκινήσουν τα έργα ανάπλασης. Το οφείλουμε σε όλους τους κατοίκους του Ματιού, στην Ελλάδα, στη συνείδησή μας”.

Δείτε ΕΔΩ εδώ τις δηλώσεις του κ. Χατζηδάκη στην κρατική τηλεόραση.

Διαφήμιση