Αρχική COVID-19 Πλαφόν σε κλαμπ, μετά τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού

Πλαφόν σε κλαμπ, μετά τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού

0
κορονοϊός πάρτι
Διαφήμιση

Μέτρα κορονοϊού προ των πυλών, αν συνεχιστεί η άνοδος των κρουσμάτων. Ένα από αυτά είναι το πλαφόν πελατών στα κέντρα διασκέδασης και η παράταση απαγόρευσης των πανηγυριών. 

“Είναι ένα μέτρο που πρέπει να αρχίσει να συζητείται, αν συνεχιστούν τα φαινόμενα συνωστισμού”.
Αυτό δηλώνει στον ΣΚΑΪ, ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαργιοκίνης.

“Αν υπάρξει αύξηση κρουσμάτων, είπε μπορούμε να βάλουμε πλαφόν σε διάφορες επιχειρήσεις. Καθώς και μέτρα μειώσεις της πυκνότητας σε κάποιους χώρους. Το έχουμε δει να αποδίδει σε διάφορες χώρες, το λεγόμενο όριο των 50 ατόμων. Έχει εφαρμοστεί και έχει μια αποτελεσματικότητα. Νομίζω ότι είναι νωρίς ακόμη για να το πούμε. Έχουμε περιθώριο ακόμη με ελέγχους”.

Το ελεύθερο στους γιατρούς να σημάνουν συναγερμό, χωρίς δισταγμό, μόλις το κρίνουν αναγκαίο έδωσε ο πρωθυπουργός κατά την χθεσινή σύσκεψη, με αφορμή τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.

Αργά χθες το βράδυ έγινε πάντως γνωστό ότι αυξάνονται τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην Αττική. Και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για το ποσοστό πληρότητας, την τήρηση των αποστάσεων και τη χρήση μάσκας.

Ακόμη πιο αυστηροί γίνονται οι έλεγχοι και στους χώρους διασκέδασης, η τήρηση των μέτρων στους οποίους απασχόλησε επίσης την κυβερνητική σύσκεψη.

Σε ευρωπαϊκές χώρες έχουν εντοπιστεί εστίες κορονοϊού σε περιοχές όπου οι νέοι, κάνοντας διακοπές, συχνάζουν σε μπαρ ή οργανώνουν υπαίθρια πάρτι σε παραλίες.

ΠΟΥ: Υπεύθυνοι και οι νέοι για την αναζωπύρωση κρουσμάτων του κορονοϊού

Πλαφόν σε κλαμπ, μετά τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού

“Οι νέοι “δεν είναι άτρωτοι” απέναντι στον Covid-19.Και πρέπει να τηρούν τις ίδιες προφυλάξεις με τον υπόλοιπο πληθυσμό. Για να προστατευτούν οι ίδιοι και να προστατεύσουν τους άλλους”, επανέλαβε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Δρ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Όπως υπογράμμισε η αναζωπύρωση των κρουσμάτων σε ορισμένες χώρες οφείλεται εν μέρει στους νέους. Που δεν προφυλάσσονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

“Τα κέντρα διασκέδασης, κυρίως τα κλαμπ, είναι παράγοντες που ενισχύουν τη μετάδοση του ιού”, τόνισε η Μαρία Βαν Κέρκχοβ, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΟΥ.

Σοκ τα 65 νέα κρούσματα χθες – Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ 30/7

Covid 19

Κατά το τελευταίο 24ωρο, δηλώθηκαν 65 επιπλέον κρούσματα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ και την ενημέρωση για τον κορονοϊό στην Ελλάδα. Aναλυτικότερα:

  • Δεκαεπτά (17) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.
  • Δεκαεπτά (17) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως, εκ των οποίων τα δεκαέξι (16) εντοπίστηκαν σε εργαζόμενους σε δεξαμενόπλοιο που παραμένει αγκυροβολημένο έξω από Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μέλη πληρώματος τάνκερ προερχόμενο από Τουρκία, το οποίο ξεφόρτωσε Πειραιά. Όλο το πλήρωμα -24 μέλη- Φιλιππινέζοι και Ινδοί, έχουν τεθεί σε καραντίνα εντός του πλοίου, ενώ εμφανίζουν ήπια συμπτώματα.
  • Έντεκα (11) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής.
  • Επτά (7) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης.
  • Τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας.
  • Τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας.
  • Δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας.
  • Δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης.
  • Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας.
  • Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης.
  • Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4401, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

  • 1250 (28.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2192 (49.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 7 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 52 ετών. 1 (14.3%) είναι γυναίκα και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • To 71.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 203 θανάτους συνολικά στη χώρα.

  • 66 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Διαφήμιση