Αρχική Περιβάλλον Παραιτήθηκε ο ΥΦΥΠΕΝ Γ. Θωμάς – Αναλαμβάνει ανώτατη θέση στην Κομισιόν

Παραιτήθηκε ο ΥΦΥΠΕΝ Γ. Θωμάς – Αναλαμβάνει ανώτατη θέση στην Κομισιόν

0
ενεργειακή απεξάρτηση
Διαφήμιση

Γενικός Διευθυντής Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης (DG TAXUD) στην Κομισιόν αναλαμβάνει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για τα θέματα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Γεράσιμος Θωμάς, με απόφαση του Κολεγίου των Επιτρόπων Ο κ. Θωμάς, προκειμένου να αναλάβει το νέο του χαρτοφυλάκιο, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του στο ΥΠΕΝ.

“Χάνω σήμερα έναν πολύτιμο συνεργάτη, αλλά η Ελλάδα κερδίζει μια πολύ σημαντική θέση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή”, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης. “Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεράσιμος Θωμάς επελέγη ως Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι η ανώτερη θέση που μπορεί να καταλάβει στέλεχος της Κομισιόν“.

Το έργο του Γ. Θωμά

Παραιτήθηκε ο ΥΦΥΠΕΝ Γ. Θωμάς - Αναλαμβάνει ανώτατη θέση στην Κομισιόν

“Ο Γεράσιμος Θωμάς, με τον οποίο η συνεργασία μας ξεκίνησε από την περίοδο που ήμουν ευρωβουλευτής, είχε σπουδαία συμβολή στην υλοποίηση σημαντικών πρωτοβουλιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τον τελευταίο χρόνο” τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, εξηγώντας:

  • Συντόνισε την εκπόνηση του νέου, πράσινου Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα.
  • Επόπτευσε την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ Υποδομών και της ΔΕΠΑ Εμπορίας.
  • Ξεκίνησε και προώθησε τον σχεδιασμό για την απολιγνιτοποίηση.
  • Επιτάχυνε εντυπωσιακά την εφαρμογή του Target Model, άρα και της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας της χώρας.
  • Στήριξε αποφασιστικά το εγχείρημα για την απλοποίηση της αδειοδότησης των ΑΠΕ και την ταχύτερη διείσδυσή τους στο ενεργειακό μείγμα.
  • Διαπραγματεύτηκε τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους μηχανισμούς διακοψιμότητας και TFRM (Μεταβατικός Μηχανισμός Αποζημίωσης Ευελιξίας), με θετική αντανάκλαση για την αγορά.
  • Επεξεργάστηκε τη νέα αρχιτεκτονική του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ.
Διαφήμιση