Αρχική Ειδήσεις Μητσοτάκης: Ζήτησε κυρώσεις για την Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής

Μητσοτάκης: Ζήτησε κυρώσεις για την Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής

0
AP Photo/Francisco Seco, Pool
Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής. Φωτο όπως δημοσιεύθηκε στο cnn.gr από πηγή AP Photo/Francisco Seco, Pool

Κατά την έναρξη της Συνόδου Κορυφής των ηγετών κρατών της ΕΕ, επικράτησε και το ζήτημα της Τουρκίας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητά ξεκάθαρες επιλογές για αυστηρές κυρώσεις έναντι της χώρας.

Σύμφωνα με ενημέρωση κυβερνητικού αξιωματούχου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν γίνεται η Τουρκία να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα δύο κρατών μελών και να μην υπάρχει ισχυρή αντίδραση.

Επιπλέον, έθιξε το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, υπογραμμίζοντας ότι είναι ενδεικτικό για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τις διεθνείς συμφωνίες, τον αλληλοσεβασμό και τον διαθρησκειακό διάλογο.

Τέλος, ζήτησε να συζητηθεί αναλυτικά η σχέση ΕΕ-Τουρκίας στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Το ζήτημα μεταφέρθηκε στο ..twitter

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανήρτησε στο Twitter πως το ζήτημα των σχέσεων με την Τουρκία έθεσε και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μπάρεντ Λέιτς έγραψε: «Κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπήρξε σύντομο μήνυμα για τις σχέσεις με την Τουρκία από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Αναστασιάδη».

Σε δημοσίευση στο Twitter προχώρησε και ο ίδιος ο Νίκος Αναστάσιάδης, σημειώνοντας ότι: «κάθε φορά που η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και υπονομεύει τα ζωτικά συμφέροντα της ΕΕ και των κρατών μελών της, η Ένωση πρέπει να ανταποκρίνεται συλλογικά και αποφασιστικά με συγκεκριμένους όρους».

Πηγή: cnn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here