Αρχική Ειδήσεις Κοσμοσυρροή στην Αγία Σοφία, για το σόου Ερντογάν

Κοσμοσυρροή στην Αγία Σοφία, για το σόου Ερντογάν

0
Αγία Σοφία
Αγία Σοφία Φωτό: cnn.gr
Διαφήμιση

Από τις 10:00 το πρωί, ο βυζαντινός ναός της Αγίας Σοφίας και μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, άνοιξε τις πύλες του για τους ξένους προσκεκλημένους και τους πιστούς που θα παραστούν σήμερα στη μουσουλμανική προσευχή λίγο μετά τη μία το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από την Αγία Σοφία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα απευθύνει διάγγελμα, εκμεταλλευόμενος επικοινωνιακά το γεγονός.

Όπως μεταδίδει το CNN Turk ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται έξω από τον ιστορικό χώρο και κατευθύνουν τον κόσμο.

Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα στην σημερινή επίσημη τελετή της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, έχουν προσκληθεί ξένοι ηγέτες. Μεταξύ των οποίων, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν και ο εμίρης του Κατάρ.

Οι αρχές έχουν ορίσει ξεχωριστές περιοχές εκτός της Αγίας Σοφίας για άνδρες και γυναίκες που θέλουν να συμμετάσχουν στις εναρκτήριες προσευχές της Παρασκευής.

Πολλοί δρόμοι που οδηγούν στο κτίριο έχουν αποκλειστεί. Σύμφωνα με την αστυνομία, 17.000 άτομα της ασφαλείας θα είναι σε υπηρεσία.

Προκαλεί ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας

Προκαλεί ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, λίγο πριν την πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία.
Δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter μια φωτογραφία του γεωτρύπανου «Πορθητής» (Fatih), με φόντο την Αγία Σοφία και έγραψε χαρακτηριστικά: «Σύμβολο κατάκτησης».

Διαφήμιση