Αρχική Ειδήσεις Σήμερα γίνεται τζαμί η Αγιά Σοφιά – Τι δηλώνει ο Ν. Τραμπ

Σήμερα γίνεται τζαμί η Αγιά Σοφιά – Τι δηλώνει ο Ν. Τραμπ

0
Αγία Σοφία στη Κωνσταντινούπολη
Διαφήμιση

Σήμερα στις 10 το πρωί η Αγιά Σοφιά θα λειτουργήσει ως τζαμί και στην Ελλάδα πένθιμα θα χτυπήσουν οι καμπάνες σε όλη τη χώρα.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ αναμένονται περίπου 1.500 άτομα για προσευχή. Η είσοδος θα γίνεται κάτω από συγκεκριμένα μέτρα, λόγω του κορονοϊού.

«Ζητούμε από τους πολίτες μας να φέρουν μαζί τους 4 πράγματα όταν θα έρθουν στην Αγία Σοφία. Μάσκα, χαλί προσευχής, υπομονή και κατανόηση», ανέφερε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Αλί Γερλικαγιά.

Σήμερα γίνεται τζαμί η Αγιά Σοφιά - Τι δηλώνει ο Ν. Τραμπ

Την έντονη δυσαρέσκειά του για την απόφαση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να μετατρέψει τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας σε τζαμί εξέφρασε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, με τον οποίο συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε έντονα ενοχλημένος. Και εξέφρασε τον προβληματισμό του για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία. Και ειδικά των θρησκευτικών ελευθεριών των μειονοτήτων.

Δήλωσε, αρωγός και συμπαραστάτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου και προσωπικά του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Καθώς επίσης και του Ελληνισμού, και τόνισε ότι θα προχωρήσει άμεσα στις παρεμβάσεις που απαιτούνται.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας της Κωνσταντινούπολης, Αλί Γιερλικάγια, ενώ ο Αλί Ερμπάς, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet) ανακοίνωσε τον διορισμό τριών ιμάμηδων και πέντε μουεζίνιδων για το «τέμενος Αγία Σοφία».

Πένθιμα θα χτυπήσουν οι καμπάνες σε όλη τη χώρα

Στη χώρα μας την ώρα της προσευχής οι καμπάνες θα χτυπούν πένθιμα σε μοναστήρια και ναούς.

Την έντονη καταδίκη του για την ενέργεια του Τούρκου προέδρου εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο μεγάλος ναός γίνεται «άθυρμα στα χέρια ανθρώπων που κατ’ επάγγελμα και διαχρονικά ποδοπατούν το Διεθνές Δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα και τροφοδοτούν τη σκοτεινότερη μορφή θρησκευτικής μισαλλοδοξίας».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα παραστεί σήμερα στην Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στη Μητρόπολη Αθηνών, καλώντας τους πιστούς να ψάλουν μαζί την Υπερμάχω.

Διαφήμιση