Αρχική Καταστροφές Ηλεία: Δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές από την πυρκαγιά

Ηλεία: Δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές από την πυρκαγιά

0
φωτιά
(Φωτογραφία αρχείου)
Διαφήμιση

Μαίνεται από το μεσημέρι η φωτιά δασική έκταση στο Γραμματικό, στην Ηλεία, ωστόσο όπως αναφέρει ο γενικός γραμματέας Πολιτικής ΠροστασίαςΒασίλης Παπαγεωργίου, ο οποίος μετέβη εσπευσμένα στην περιοχή, δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, ούτε έχει γίνει εκκένωση.
«Η πυρκαγιά έχει κατεύθυνση προς το Χελιδόνι και στη νότια πλευρά της προς την περιοχή Πουρνάρι. Επαναλαμβάνω, δεν έχει γίνει εκκένωση περιοχής, απλώς έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι του Χελιδονιού να είναι σε ετοιμότητα», προσέθεσε ο κ. Παπαγεωργίου.

119 πυροσβέστες

Ηλεία: Δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές από την πυρκαγιά

Στην περιοχή επιχειρούν αυτή την ώρα 119 πυροσβέστες με 34 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υδροφόρες Ο.Τ.Α, βυτιοφόρα και μηχανήματα έργου, ενώ από αέρος συντρέχουν 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Νωρίτερα για προληπτικούς λόγους οι κάτοικοι της κοινότητας Χελιδόνι, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, συγκεντρώθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Τα άλλα μέτωπα

Ηλεία: Δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές από την πυρκαγιά

Όσον αφορά τη μεγάλη δασική πυρκαγιά στα Μέθανα Τροιζηνίας, έχει οριοθετηθεί, μετά την κινητοποίηση 20 πυροσβεστών με 5 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Τέλος, στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τρίτη στην περιοχή Κεχριές Κορίνθου επιχειρούν 83 οχήματα με 300 πυροσβέστες, 11 ελικόπτερα, 6 αεροσκάφη, δύο υδροφόρες Ο.Τ.Α, τέσσερα βυτιοφόρα και δύο μηχανήματα έργου.

Διαφήμιση