Αρχική Καταστροφές Φιλόδοξο πρόγραμμα αντισεισμικής προστασίας για τα σχολεία

Φιλόδοξο πρόγραμμα αντισεισμικής προστασίας για τα σχολεία

0
σεισμος σχολεια
Διαφήμιση

Η αντισεισμική προστασία σχολικών κτηρίων είναι μια από τις 11 προκηρύξεις του αναπτυξιακού προγράμματος για την Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης», συνολικού ύψους 2,5 δισ. ευρώ, που δρομολογεί το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ecopress, για την προκήρυξη της σχετικής πρόσκλησης το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει αναλάβει να ορίσει πλαίσιο και προδιαγραφές υλοποίησης, ενώ παράλληλα ΟΑΣΠ και ΚΤΥΠ ΑΕ θα συνδράμουν στην προσπάθεια και να οριστούν προτεραιότητες με τα στοιχεία καταγραφής, που διαθέτουν στις βάσεις δεδομένων τους.

Το πρόγραμμα

Φιλόδοξο πρόγραμμα αντισεισμικής προστασίας για τα σχολεία

Το νέο πρόγραμμα, που θα είναι ανοιχτό σε όλους τους Δήμους να αναπτυχθεί σε δύο φάσεις, ως εξής:

  • Στην πρώτη φάση θα γίνει προσεισμικός έλεγχος δομικής τρωτότητας με ευθύνη των τεχνικών υπηρεσιών των Δήμων και όπου απαιτείται με τη συνδρομή ιδιωτών μηχανικών πρωτοβάθμιος.
  • Η δεύτερη φάση θα περιλαμβάνει προκηρύξεις μελετών και εργασιών από τους Δήμους για τη σεισμική θωράκιση των σχολικών κτιρίων.

Ψηφιακό μητρώο

Φιλόδοξο πρόγραμμα αντισεισμικής προστασίας για τα σχολεία

Στο ίδιο πλαίσιο θα δημιουργηθεί και ένα επικαιροποιημένο ψηφιακό μητρώο που θα αφορά τη δομική τρωτότητα των σχολικών και αυτοδιοικητικών κτιρίων. Σημειώνεται ότι σε ολόκληρη τη χώρα λειτουργούν περίπου 15.000 δημόσιες σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ υπολογίζεται ότι κατά προσέγγιση στεγάζονται σε 30.000 στατικώς ανεξάρτητα κτίρια.

Διαφήμιση