Αρχική Περιβάλλον Ευρωπαϊκά κονδύλια 45 εκατ. ευρώ στο Χαλάνδρι για καινοτόμες αστικές δράσεις

Ευρωπαϊκά κονδύλια 45 εκατ. ευρώ στο Χαλάνδρι για καινοτόμες αστικές δράσεις

0
ΧΑΛΑΝΔΡΙ1
Διαφήμιση

Κονδύλια ύψους 45 εκατομμυρίων θα λάβει το Χαλάνδρι στο πλαίσιο της από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, για έργα που αφορούν τον πολιτισμό και την πολιτιστική κληρονομιά, την ποιότητα του αέρα, την κυκλική οικονομία και τις δημογραφικές αλλαγές.

Ο ελληνικός δήμος, μέσα από τη διαχειριστική αρχή των Αστικών Καινοτόμων Δράσεων (UIA) της Κομισιόν και του Γαλλικού περιφερειακού συμβουλίου HautsdeFrance επελέγη μαζί με άλλες 10 περιοχές: τις Βρυξέλλες, τη Γάνδη και το Leiedal (Βέλγιο), τη Σόφια (Βουλγαρία), τη Βουδαπέστη (Ουγγαρία), τη Φερράρα και τη Βερόνα (Ιταλία), το Tilburg (Κάτω Χώρες), το Κόζιτσε (Σλοβακία) και την Αλμερία (Ισπανία).

Τα 11 έργα προστίθενται στα υπόλοιπα 75 έργα που έχουν επιλεγεί στο πλαίσιο των αστικών καινοτόμων δράσεων 2014-2020.

Ιδέες και λύσεις

Ευρωπαϊκά κονδύλια 45 εκατ. ευρώ στο Χαλάνδρι για καινοτόμες αστικές δράσεις

«Σήμερα η ΕΕ βοηθά 11 επιπλέον πόλεις να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε λύσεις που αλλάζουν την ζωή των πολιτών. Οι πόλεις αυτές θα μας δείξουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αντιμετωπιστούν ζητήματα που εκτιμώνται ιδιαίτερα από τους πολίτες, όπως η ποιότητα του περιβάλλοντός τους, και θα αποτελέσουν παραδείγματα που μπορούν να αναπαραχθούν σε όλη την ΕΕ», δήλωσε σχετικά η Επίτροπος Ελίζα Φερέιρα, αρμόδια για τη συνοχή και τις μεταρρυθμίσεις.

222 αιτήσεις 

Ευρωπαϊκά κονδύλια 45 εκατ. ευρώ στο Χαλάνδρι για καινοτόμες αστικές δράσεις

Η περιφέρεια HautsdeFrance έλαβε 222 αιτήσεις από 23 κράτη μέλη. Η Επιτροπή και η περιφέρεια HautsdeFrance θα επικεντρώσουν πλέον τις προσπάθειές τους στην αξιολόγηση αυτών των εμπειριών ως πηγών έμπνευσης για την πολιτική συνοχής 2021-2027 μέσω μιας στρατηγικής για τη διαχείριση της γνώσης από τις αστικές καινοτόμες δράσεις. Στο μέλλον, η άμεση στήριξη των αστικών αρχών, ώστε να καινοτομήσουν και να διαμορφώσουν τις πόλεις του αύριο, θα αποτελέσει μέρος της ευρωπαϊκής αστικής πρωτοβουλίας 2021-2027.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επιτυχείς προτάσεις έργων εδώ.

Διαφήμιση