Αρχική Μεταφορές Άκτιο-Αμβρακία: Στην τελική ευθεία ο αυτοκινητόδρομος

Άκτιο-Αμβρακία: Στην τελική ευθεία ο αυτοκινητόδρομος

0
images 2017 aktio am
Διαφήμιση

Ανοίγει εκ νέου ο διαγωνισμός για την εργολαβία του αυτοκινητόδρομου Άκτιο-Αμβρακία. Με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, ζητήθηκε από τις εταιρείες που συμμετείχαν να ανανεώσουν την ισχύ των προφορών τους προκειμένου να προχωρήσει η ανάθεση. Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός είχε ματαιωθεί με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Οι εταιρείες

  • Μυτιληναίος
  • GD Infrastrutture
  • Intrakat
  • ΑΒΑΞ

Το χρονοδιάγραμμα

aktio amvrakia 1

Οι προσφορές θα πρέπει να ανανεωθούν μέχρι την 30η Ιουνίου 2021 ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει μέσω του ΕΣΗΔΗΣ, να κατατεθεί και εγγυητική επιστολή συμμετοχής. Η καταληκτική προθεσμία υποβολής των σχετικών εγγράφων είναι η 24η Ιουλίου 2020.

Τα χρονικά περιθώρια του έργου είναι ιδιαίτερα στενά καθώς εφόσον υπάρξει ανάδοχος που θα υπογράψει μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να τρέξει άμεσα και χωρίς χρονοτριβή στην ολοκλήρωση του μέχρι το τέλος του 2023 όπου και εκπνέει το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Τα χαρακτηριστικά

agonas dromou gia ton odiko axona aktio amvrakia

O αυτοκινητόδρομος Άκτιο-Αμβρακία, μήκους 48,5 χλμ. έχει χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητόδρομου με 2+2 λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας και ανισόπεδους κόμβους και με τη λειτουργία του αναμένεται να αυξήσει γεωμετρικά τα επίπεδα οδικής ασφάλειας.

Πρώτη προτεραιότητα είναι η παράκαμψη Αμφιλοχίας, έργο που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Πρόκειται για το πιο δύσκολο κομμάτι του άξονα της Αμβρακίας Οδού.

Πηγή: ypodomes.com

Διαφήμιση