Αρχική Περιβάλλον Εθνικό Πάρκο Σχινιά-Μαραθώνα: Μπάρες για απαγόρευση διέλευσης τροχοφόρων

Εθνικό Πάρκο Σχινιά-Μαραθώνα: Μπάρες για απαγόρευση διέλευσης τροχοφόρων

0
ethniko parko
Διαφήμιση

Την απαγόρευση εισόδου και στάθμευσης μηχανοκίνητων τροχοφόρων, μέσα στο πευκοδάσος του Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα, ανακοίνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα, Υμηττού & Νοτιοανατολικής Αττικής.

Για όλο τον χρόνο

Εθνικό Πάρκο Σχινιά

Η ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του Φορέα, Δρ Γεώργιος Λυριντζής αναφέρει ότι η εφαρμογή του μέτρου γίνεται με βάση το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα περί χαρακτηρισμού χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών του Σχινιά-Μαραθώνα ως Εθνικού Πάρκου (ΦΕΚ 395/Δ703.07.2000), το οποίο και επιβάλλει την απαγόρευση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Μόνο πεζοί

Εθνικό Πάρκο Σχινιά-Μαραθώνα: Μπάρες για απαγόρευση διέλευσης τροχοφόρων

Σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο Κανονισμός Διοίκησης και Λειτουργίας και το Σχέδιο Διαχείρισης (ΦΕΚ 1830/Β’/31.12.2001), η πρόσβαση στο πευκοδάσος και στην παραλία του Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά πεζή μέσω των υπαρχόντων μονοπατιών, που ξεκινούν από τη Λεωφ. Σχινιά και καταλήγουν στην παραλία (κεφ. Είσοδος – κυκλοφορία – στάθμευση παρ.14α).

Στο πλαίσιο αυτό τοποθετήθηκαν ενημερωτικές πινακίδες και μεταλλικές ανοιγοκλειόμενες μπάρες σε πέντε από τα οκτώ κάθετα μονοπάτια, από την Λεωφ. Σχινιά προς την παραλία, ενώ στα υπόλοιπα τρία μονοπάτια τοποθετήθηκαν άλλου τύπου φραγές εισόδου τροχοφόρων.

Πινακίδες για πυρκαγιά

Επίσης ενημερωτικές πινακίδες κατεύθυνσης εξόδου των επισκεπτών σε περίπτωση εκτάκτου περιστατικού πυρκαγιάς τοποθετήθηκαν από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαραθώνα σε σημεία εντός του πευκοδάσους.

Οι επισκέπτες του πευκοδάσους και της παραλίας του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα μπορούν να μεταφέρουν τους συνεπιβάτες τους και να τους αποβιβάζουν σε όποιες από τις 8 εισόδους (μονοπάτια – χωματόδρομους) επιθυμούν και στην συνέχεια μπορούν να χρησιμοποιούν τον ελεύθερο χώρο στάθμευσης των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου.

Διαφήμιση