Αρχική Ειδήσεις Επιφυλακή στο πολεμικό ναυτικό-Οργισμένη η Τουρκία για τα “ελληνικά” του Μακρόν

Επιφυλακή στο πολεμικό ναυτικό-Οργισμένη η Τουρκία για τα “ελληνικά” του Μακρόν

0
Oruc Reis
Διαφήμιση

Σε απόλυτη ετοιμότητα είναι το πολεμικό ναυτικό που βρίσκεται στο Αιγαίο με τον ελληνικό στόλο. Το Oruc Reis με τις μηχανές αναμμένες είναι έτοιμο να προχωρήσει σε έρευνες ανοιχτά του Καστελλόριζου.

Σύμφωνα με πηγές δεν αποκλείεται η Τουρκία να επιχειρήσει διπλή πρόκληση. Με την Αγία Σοφία από την μία πλευρά που θα λειτουργήσει ως τζαμί και τη πιθανότητα απόπλου από την Αττάλεια του Oruc Reis από την άλλη.

Από την πρώτη στιγμή που εκδόθηκε η τουρκική NAVTEX το πολεμικό ναυτικό
κινητοποιήθηκε άμεσα. Και αναπτύχθηκε με πλοία και υποβρύχια σε ενδεδειγμένες θέσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι στρατιωτικές δυνάμεις στον Εβρο.

Χθες το τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu ανέφερε πως το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis ετοιμάζεται να ξεκινήσει για τη Μεσόγειο.
«Έπειτα από τις απαραίτητες προετοιμασίες», χωρίς να προσδιορίζει πότε αναμένεται αυτό να συμβεί. Υπενθυμίζεται όμως ότι η NAVTEX έχει ισχύ μέχρι τις 2 Αυγούστου.

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Άκυρες οι δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τουρκικής διπλωματίας, η Άγκυρα δρα στην ανατολική Μεσόγειο συμμορφούμενη προς το διεθνές δίκαιο.

Η Τουρκία, χαρακτήρισε αργά χθες το βράδυ «άκυρες» τις δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος κατηγόρησε την Άγκυρα ότι παραβιάζει την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας και της Κύπρου με τις ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι δηλώσεις του Μακρόν είναι «άκυρες» και η απειλή επιβολής κυρώσεων από πλευράς του προέδρου της Γαλλίας «δεν θα οδηγήσει σε τίποτε», είπε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Αξόι.

Διαφήμιση