Αρχική Επιχειρείν Ελληνικό: Την Παρασκευή 3/7 η τελετή έναρξης των έργων

Ελληνικό: Την Παρασκευή 3/7 η τελετή έναρξης των έργων

0
Ελληνικό
Διαφήμιση

Και όμως, να που τελικά μερικά πράγματα δεν μένουν μόνο στα λόγια ή στα χαρτιά. Όπως ανακοινώθηκε, την Παρασκευή 3 Ιουλίου και ώρα 8.30 πμ., θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια για την έναρξη των εργασιών στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού και μάλιστα παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για τα επόμενα 3,5 χρόνια

Ελληνικό

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φάση του έργου αφορά τον καθαρισμό του χώρου και τις κατεδαφίσεις. Η ανάπλαση αναμένεται να κρατήσει περίπου 3,5 χρόνια, στη διάρκεια των οποίων, σύμφωνα με το «master plan», θα χτιστεί το καζίνο, τα δύο ξενοδοχεία και κάποιοι ουρανοξύστες με γραφεία.

Για τα πρώτα πέντε χρόνια της επένδυσης υπολογίζεται ότι τα έργα υποδομής θα κοστίσουν 400 εκατ. ευρώ.

Τα έργα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΕΟ1

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, επισήμανε πρόσφατα ότι οι πρόδρομες εργασίες με τις αποψιλώσεις στην έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού έχουν ξεκινήσει ήδη, προκειμένου να ακολουθήσουν οι κατεδαφίσεις.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Τάσος Γιαννίτσης δήλωσε ότι το έργο αστικής ανάπλασης στο Ελληνικό βρίσκεται πλέον στο σημείο εκκίνησης έστω και εάν τα πρώτα έργα δεν είναι «θορυβώδη». Διευκρίνισε δε ότι εδώ και αρκετούς μήνες έχουν ξεκινήσει οι μελέτες ώστε να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα υποδομών.

Ξένος επενδυτής

Ελληνικό: Την Παρασκευή 3/7 η τελετή έναρξης των έργων

“Διαπιστώνουμε πλέον μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές για να συμμετάσχουν στο έργο. Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμώ ότι μέχρι το τέλος του 2020 θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την πρώτη τέτοια συνεργασία, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα φροντίσαμε να θέσουμε σε ισχύ και τη διαδικασία που θα ακολουθείται για την επιλογή των καταλληλότερων συνεργατών σε όλο το φάσμα της επένδυσης”, επισήμανε ο κ. Αθανασίου.

Διαφήμιση