Αρχική Επιχειρείν Ελληνικό: Κατεδαφίσεις με αέρα …εγκαινίων

Ελληνικό: Κατεδαφίσεις με αέρα …εγκαινίων

0
Κατεδαφίσεις στο Ελληνικό
Διαφήμιση

Διαστάσεις τελετής… εγκαινίων πήρε η έναρξη των πρόδρομων εργασιών της επένδυσης στο Ελληνικό.

Τι κι αν επρόκειτο μόνο για την κατεδάφιση των παλαιών κτιρίων, όπου φιλοξενήθηκε επί σειρά ετών το ομώνυμο αεροδρόμιο. “Γκρεμίζοντας αυτά τα παλιά κτίρια, βάζουμε τα θεμέλια για το νέο Ελληνικό, ένα από τα μεγαλύτερα έργα στη Μεσόγειο” δήλωσε ο πρωθυπουργός, που παραβρέθηκε στον χώρο ενώ η πρώτη μπουλντόζα είχε πιάσει ήδη δουλειά.

Πέρα από τα αστεία πάντως, πρόκειται πράγματι για μια “σημαντική και συμβολική ημέρα”, μια ημέρα που περιμέναμε εδώ και δεκαετίες, χωρίς ποτέ να είμαστε σίγουροι ότι θα έρθει. Βέβαια, από την πρώτη αυτή φάση μέχρι τη μεταμόρφωση της περιοχής “στο μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο στη Μεσόγειο που ταυτόχρονα θα γίνει μια κυψέλη ανάπτυξης“, έχουμε να διανύσουμε πολλά χιλιόμετρα, αλλά η αρχή έγινε, και κατά πως λένε, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…

Ένα έργο σύμβολο

Ελληνικό: Κατεδαφίσεις με αέρα ...εγκαινίων

Στην πλήρη λειτουργία του το Ελληνικό θα δημιουργήσει πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας, 10.000 κατά τη φάση της κατασκευής, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. “Θα είναι ένα έργο σύγχρονο, οικολογικό, φιλικό με το περιβάλλον, ένα έργο που θα συμβολίζει τη νέα Ελλάδα. Δεν ήταν καθόλου εύκολο να φτάσουμε στο σημείο που είμαστε σήμερα λόγω νομικών και γραφειοκρατικών αγκυλώσεων”, τόνισε.

“Δημιουργική όσμωση”

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

“Όλα αυτά τα χρόνια άλλαξαν και οι αντιλήψεις για το πώς αντιλαμβανόμαστε την αξιοποίηση ενός δημόσιου χώρου: Από τη μια ήταν η αντίληψη της αδράνειας και από την άλλη εκείνη της δημιουργικής όσμωσης του ιδιωτικού τομέα με το Δημόσιο. Σήμερα κάνουμε μια αρχή, αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμα” πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

“Θα χρειαστεί μια δεκαετία για την πλήρη ανάπτυξη. Κάνουμε το πρώτο βήμα σήμερα. Σήμερα τραβάμε μια γραμμή με το χθες και ξεκινάμε για ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον. Θα βλέπουμε την πρόοδο του έργου. Είναι ενθαρρυντικό ότι σε ένα περιβάλλον οικονομικής δυστοκίας, η πιο εμβληματική επένδυση ξεκινά σήμερα”, κατέληξε.

Α.Χ.

Διαφήμιση