Αρχική Ειδήσεις Εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται η μαρίνα Βουλιαγμένης

Εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται η μαρίνα Βουλιαγμένης

0
μαρίνα
Διαφήμιση

Σύγχρονες και λειτουργικές εγκαταστάσεις θα έχει σύντομα η μαρίνα Βουλιαγμένης. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε την σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Η μελέτη για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της μαρίνας, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Θετικά τοποθετήθηκε και ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γ. Κωνσταντέλλος. Και όπως ανέφερε σύμφωνη ήταν και η ομόφωνη γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβούλιου ΒΒΒ, πριν λίγους μήνες.

Υπογράμμισε τη σημασία ανάπλασης μίας δομής την οποία χαρακτήρισε «απαρχαιωμένη». Και αναφέρθηκε στα οφέλη του έργου, για την περιοχή και τους πολίτες.

Γ. Πατούλης: «Το έργο θα ενισχύσει την αναπτυξιακή δυναμική της περιοχής αλλά και ευρύτερα της Αττικής»

Εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται η μαρίνα Βουλιαγμένης

Στην τοποθέτησή του ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε ότι «πρόκειται για ένα έργο που θα ενισχύσει την αναπτυξιακή δυναμική της περιοχής. Αλλά και ευρύτερα της Αττικής, με πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες».

Επισήμανε πως η ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του δήμου, υπέρ του έργου, αποδεικνύει πως η τοπική κοινωνία «διψά» για έργα με αναπτυξιακό πρόσημο.

Και τόνισε πως «ως Περιφέρεια Αττικής ακούμε προσεκτικά, στηρίζουμε και σεβόμαστε τις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες εκφράζονται μέσω των δημοτικών αρχών».

Οι αντιδράσεις

Ωστόσο οι παρατάξεις στη πλειοψηφία τους διαφώνησαν με την μελέτη. Σημειώνοντας ότι «δεν πρόκειται για αναβάθμιση μιας μαρίνας. Αλλά για μεγάλη κατασκευή λιμανιού, η οποία αλλοιώνει την εικόνα και την χρήση της περιοχής».

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας

Στην ψηφοφορία που έγινε “υπέρ” ψήφισαν οι παρατάξεις του Γιώργου Πατούλη και του Θάνου Τζήμερου, στο σύνολο 48 “ναι”.
Με το “όχι” τάχθηκαν οι παρατάξεις Σγουρού, Λαϊκή Συσπείρωση, Ελληνική Αυγή, Οικολογική Συμμαχία, Αντικαπιταλιστική Ανατροπή και Ανυπότακτη Αττική, συνολικά 30 ψήφοι.
Το αποτέλεσμα καθόρισε τελικά η παράταξη της Ρένας Δούρου, που τάχθηκε με το “λευκό” (20 ψήφοι) επιτρέποντας στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων να πάρει “πράσινο φως”.

Διαφήμιση