Αρχική Ελληνικά Προϊόντα Δεύτερος κύκλος αξιολόγησης εστιατορίων για ένταξη στο Aegean Cuisine

Δεύτερος κύκλος αξιολόγησης εστιατορίων για ένταξη στο Aegean Cuisine

0
Aegean Cuisine
Διαφήμιση

Ξεκινάει ο νέος κύκλος επιτόπιων επιθεωρήσεων σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης στις Κυκλάδες που επιθυμούν την ένταξη ή την παραμονή τους στο δίκτυο Aegean Cuisine, ανακοίνωσε το Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Στη δύσκολη αυτή συγκυρία όπως τονίζει σε ανακοίνωση του το Επιμελητήριο Κυκλάδων, “αντιλαμβανόμενο τα προβλήματα που έχουν προκύψει για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων, συνεχίζει την ανάπτυξη του δικτύου Aegean Cuisine.

Θεωρώντας ότι στις παρούσες συνθήκες μπορεί να αποδειχθεί ένα ακόμη πιο χρήσιμο εργαλείο για τις τοπικές επιχειρήσεις.

Το δίκτυο Aegean Cuisine έχει στόχο την αξιοποίηση της ιδιαίτερα πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας και προβολή των τοπικά παραγόμενων προϊόντων. Αλλά και της δημιουργίας και προώθησης του θεματικού τουρισμού των νησιών μας. Με πρεσβευτές της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης αλλά ταυτόχρονα και της σύγχρονης εκδοχής της αιγαιοπελαγίτικης κουζίνας τα εστιατόρια-μέλη του”.

Σε ποιους απευθύνεται η πρόσκληση

Δεύτερος κύκλος αξιολόγησης εστιατορίων για ένταξη στο Aegean Cuisine

Η πρόσκληση απευθύνεται στις επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν για πρώτη φορά στο δίκτυο. Για τα ήδη υφιστάμενα μέλη του δικτύου Aegean Cuisine δεν απαιτείται η συμπλήρωση αίτησης.

Σε περίπτωση όμως που κάποιο υφιστάμενο μέλος δεν επιθυμεί να είναι πλέον μέλος του δικτύου, οφείλει να αποστείλει γραπτή ενημέρωση προς το Επιμελητήριο Κυκλάδων. Προκειμένου να εξαιρεθεί από τη διαδικασία και να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες αφαίρεσης του ειδικού σήματος.

Ημερομηνίες υποβολής αιτήσεις στο δίκτυο Aegean Cuisine

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής είναι η 20 Ιουλίου 2020, ενώ οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά εδώ.
Σημειώνεται ότι για την ένταξη των νέων επιχειρήσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει αριθμού πρωτοκόλλου.

Οι επιτόπιες επιθεωρήσεις

Aegean Cuisine γαστρονομία

Οι επιτόπιες επιθεωρήσεις, τόσο στις νέες όσο και στις υφιστάμενες επιχειρήσεις που επιθυμούν να παραμείνουν στο δίκτυο, θα ολοκληρωθούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Μετά το στάδιο της αρχικής αξιολόγησης, η επιχείρηση θα δεχτεί συνολικά 1 ή 2 επιτόπια/ες επιθεώρηση/εις από εξουσιοδοτημένη ομάδα. Αυτή θα αποτελείται από τουλάχιστον δύο (2) γευσιγνώστες και έναν (1) τεχνικό εμπειρογνώμονα.
Οι γευσιγνώστες και ο τεχνικός εμπειρογνώμονας μπορεί να εμφανισθούν ταυτόχρονα ή σε διαφορετικούς χρόνους.

Για τη διεξαγωγή της επιθεώρησης θα εκπονηθεί ξεχωριστή Οδηγία Εργασίας. Η οποία θα ακολουθείται από όλους τους επιθεωρητές του Aegean Cuisine.

Και φέτος ο κύκλος επιθεωρήσεων θα πραγματοποιηθεί χωρίς χρέωση για τις επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της προβολής και προώθησης της επιχειρηματικής δράσης «Δημιουργία Cluster για τα Κυκλαδικά προϊόντα του τομέα της αγροδιατροφής και της γαστρονομίας».
Η δράση υλοποιείται πιλοτικά από την Εταιρία Ανάπτυξης και Προόδου (ΕΤΑΠ) του Επιμελητηρίου Κυκλάδων -ιδρυτικός φορέας του Δικτύου Aegean Cuisine- στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος Ειδικού Σκοπού Νοτίου Αιγαίου (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων-Εθνικοί Πόροι).

To έργο του cluster αφορά τοπικές επιχειρήσεις και παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αγροδιατροφής και της γαστρονομίας. Με στόχο τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού δικτύου επιχειρήσεων. Για την αποτελεσματικότερη προβολή και προώθηση των προϊόντων τους καθώς και την είσοδό τους σε νέες αγορές.

Για απορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο e-mail spapakosta@cycladescc.gr ή/και στα τηλέφωνα 22810-82346 (εσωτ. 129), κιν. 6936-811332 (Στεφανία Παπακώστα).

Διαφήμιση