Αρχική Ειδήσεις Ανεξέλεγκτη η φωτιά στις Κεχριές – κοντά οι αποθήκες πυρομαχικών του Στρατού

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στις Κεχριές – κοντά οι αποθήκες πυρομαχικών του Στρατού

0
Κεχριές Φωτιά 22.07
Κεχριές Φωτιά 22.07 -Πηγή: iefimerida.gr
Διαφήμιση

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στις Κεχριές. Εξακολουθεί και καίει ανεξέλεγκτη δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές, κοντά σε στρατόπεδο όπου βρίσκονται αποθήκες πυρομαχικών του Στρατού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη καεί δύο σπίτια, ενώ απειλούνται πολλά ακόμη. Ταυτόχρονα, έχουν εκκενωθεί 4 οικισμοί.

Στο σημείο πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι και η πυρκαγιά φαίνεται να κατευθύνεται προς τα Αθίκια Κορινθίας.

Εκτός των τριών οικισμών Ζίμενς, Άγιο Κωνσταντίνο και Γαλατάκι, οι αρχές αποφάσισαν επίσης την προληπτική εκκένωση του οικισμού Αθίκια και του χωριού Αλαμάνο.

Νωρίτερα, η πυρκαγιά έφτασε πολύ κοντά στον οικισμό Siemens, οι κάτοικοι του οποίου απομακρύνθηκαν εγκαίρως, αλλά δεν έχουν καταγραφεί ζημιές σε αυτόν, σύμφωνα και με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του εκπρόσωπου Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη. Όσον αφορά την εικόνα της πυρκαγιάς αυτή την ώρα επισήμανε: «Δείχνει να σταθεροποιείται πλέον. Γίνεται ό,τι είναι εφικτό για την κατάσβεσή της».

Να σημειωθεί ότι εξαιτίας της πυρκαγιάς έχει κλείσει ο δρόμος προς την Επίδαυρο.

Ο Χαρδαλιάς στο σημείο

Επικεφαλής των δυνάμεων που επιχειρούν στις Κεχριές είναι ο διοικητής της Περιφέρειας Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Θανάσης Κολυβήρας, ενώ στην Κορινθία βρίσκεται ήδη ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ μεταβαίνουν εσπευσμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον κλαδάρχη επιχειρήσεων ΠΣ υποστράτηγο Γ. Πουρνάρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξεκίνησε από σημείο κοντά στο στρατόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή και τώρα έχει κατεύθυνση προς το Γαλατάκι, μακριά από την παραλία των Λουτρών της Ωραίας Ελένης.

Πηγή: newsbomb.gr

Διαφήμιση