Αρχική Καταστροφές 2 χρόνια Μάτι: Στενεύει ο κλοιός γύρω από τους υπεύθυνους της Πυροσβεστικής

2 χρόνια Μάτι: Στενεύει ο κλοιός γύρω από τους υπεύθυνους της Πυροσβεστικής

0
Μάτι
Διαφήμιση

Ενδείξεις ενδεχόμενου δόλου για την διάπραξη του αδικήματος της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο και αντίστοιχα της έκθεσης από την οποία προήλθαν βαριές βλάβες, επικαλείται ο Αθανάσιος Μαρνέρης, ανακριτής για την υπόθεση της πυρκαγιάς στο Μάτι, ο οποίος ζητά για δεύτερη φορά την απόδοση κακουργηματικού βαθμού κατηγοριών για την τραγωδία σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων από την Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή”, ο κ. Μαρνέρης αναφέρεται επίσης στην κάκιστη διαχείριση των επίγειων και εναέριων μέσων από την Πυροσβεστική η οποία ενώ είχε στην διάθεσή της είκοσι πτητικά, είτε δεν τα χρησιμοποίησε καθόλου, είτε τα διέθεσε σε περιοχές που δεν υπήρχε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές, είτε τα καθήλωσε διατάσσοντας την μεταστάθμευσή τους στην Ελευσίνα όπου είχε κλείσει το αεροδρόμιο.

Το αν τελικά θα αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο με την άσκηση δίωξης για θανατηφόρα έκθεση σε κίνδυνο πολιτών, θα κριθεί τις επόμενες ημέρες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Το αίτημα

Μάτι

Ο ανακριτής του 6ου Ανακριτικού τμήματος επανέρχεται για δεύτερη φορά, με αίτημα του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών -η οποία είχε αρνηθεί αντίστοιχο αίτημά του πριν ένα μήνα- με το οποίο ζητά την απαγγελία κακουργηματικού βαθμού κατηγορίας σε βάρος 12 προσώπων, ήδη εμπλεκόμενων στην υπόθεση, επικαλούμενος τα στοιχεία που ήδη έχει συγκεντρώσει από την πολύμηνη έρευνα του αλλά και όσα είδαν πλέον το φως της δημοσιότητας με τις καταγγελίες του επιπυραγού Δημήτρη Λιότσου, πραγματογνώμονα της Εισαγγελίας κατά το στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Από τα στοιχεία της δικογραφίας που είδαν τις προηγούμενες ημέρες το φως της δημοσιότητας ο ανακριτής φαίνεται να ζητούσε από μάρτυρες και κατηγορούμενους απαντήσεις για το περιστατικό όπου εναέριο το οποίο ξεκίνησε για το Μάτι τελικώς χρησιμοποιήθηκε σε ελεγχόμενη “έρπουσα φωτιά” στον περίβολο των εγκαταστάσεων των διυλιστηρίων Ασπροπύργου.

Οι πυροσβέστες

Μάτι

Ο κ. Μαρνέρης διαχωρίζει από τις κατηγορίες τους πυροσβέστες που πάλεψαν για να σώσουν ζωές, ενώ καταγγέλλει αξιωματικούς του Σώματος οι οποίοι όχι μόνο δεν διακινδύνευσαν, καθώς οι περισσότεροι βρίσκονταν εκτός ζώνης κινδύνου, αλλά κάποιοι  “επέδειξαν θρασύτητα και προσπάθεια συγκάλυψης των γεγονότων ακόμη και με εκβιαστικούς τρόπους”.

Σε περίπτωση που το αίτημα Μαρνέρη γίνει τελικά δεκτό από την Εισαγγελία, οι 12 προτεινόμενοι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής θα είναι πλέον υπόλογοι, όταν κληθούν σε απολογίες, και για κακούργημα.

Διαφήμιση