Αρχική Καταστροφές 2 χρόνια Μάτι: Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις αποκαλύψεις της Καθημερινής

2 χρόνια Μάτι: Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις αποκαλύψεις της Καθημερινής

0
μάτι
Διαφήμιση

Στην παρέμβαση της Εισαγγελίας οδήγησαν οι αποκαλύψεις της “Καθημερινής της Κυριακής” σχετικά με τις προσπάθειες συγκάλυψης των ευθυνών για τη τραγωδία στο Μάτι.

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το περιεχόμενο του δημοσιεύματος.

Η μήνυση

Πυρκαγιά, φωτιά, Πυροσβεστική

Παράλληλα, ο καταγγέλλων αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία αναφέροντας λεπτομερώς τις πιέσεις που δέχθηκε για να συγκαλύψει τους υπευθύνους για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, περιγράφοντας ως διαπραχθέντα αδικήματα την απόπειρα παράνομης βίας και την παράβαση καθήκοντος.

Η μήνυσή του που θα αποτελέσει τη βάση της εισαγγελικής έρευνας ανατέθηκε στον εισαγγελέα Νικόλαο Αντωναράκο.

Η ανάκριση

Πυρκαγιά στο Μάτι

Ο ανακριτής που χειρίζεται το φάκελο για τους χειρισμούς των υπευθύνων της φονικής πυρκαγιάς (αυτοδιοικητικούς παράγοντες και στελέχη τότε της Πυροσβεστικής, Πολιτικής Προστασίας κλπ.) έχει ολοκληρώσει την ανάκριση -μετά από δύο ολόκληρα χρόνια- και έχει αποστείλει τις πρώτες κλήσεις για απολογία στους εμπλεκόμενους, ξεκινώντας από τον τότε δήμαρχο Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη.

Το εξώδικο της Ο. Γεροβασίλη

2 χρόνια Μάτι: Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις αποκαλύψεις της Καθημερινής

Το δημοσίευμα της Καθημερινής προκάλεσε την αντίδραση της Όλγας Γεροβασίλη, Βουλευτή Άρτας και Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ, η οποία επέδωσε εξώδικο στην εφημερίδα. Στο έγγραφο αναφέρει ότι το δημοσίευμα εμπεριέχει συκοφαντικές, ψευδείς, δυσφημιστικές και σε κάθε περίπτωση παράνομες αναφορές στο πρόσωπο της και ζητά επανόρθωση και ανάκλησή του.

Επίσης η κ. Γεροβασίλη θα καταθέσει μήνυση κατά των υπευθύνων της εφημερίδας καθώς και κατά παντός υπευθύνου.

Η απάντηση της “Κ”

ματι

“Η «Κ» αποκάλυψε μία συνομιλία κατά την οποία ο πρώην Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος επικαλείται εντολή που έλαβε από την τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

Η «Κ» προφανώς δεν υιοθετεί τη σχετική κατηγορία, την οποία μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να ελέγξει. Η κ. Γεροβασίλη μπορεί αν θέλει να στραφεί εναντίον του κ. Ματθαιόπουλου.

Η «Κ» δεν πρόκειται να ανακαλέσει ή να αποσύρει το δημοσίευμα. Θεωρεί ότι επιτέλεσε το δημοσιογραφικό της καθήκον αποκαλύπτοντας μια συνομιλία τεράστιου δημοσίου συμφέροντος”.

Διαφήμιση