Αρχική Πολιτισμός 1ο Open Theatre Festival: 16-18 Ιουλίου στην Πλατεία Κουμουνδούρου

1ο Open Theatre Festival: 16-18 Ιουλίου στην Πλατεία Κουμουνδούρου

0
Φεστιβαλ Θεάτρου Open Theatre Festival

Μετά από 4 μήνες… Ανοίγουν τα θέατρα! Η Θεατρική Ομάδα 2510 προσκαλεί το κοινό σε ένα τριήμερο Φεστιβάλ, στο Ανοιχτό Θέατρο της πλατείας Κουμουνδούρου, με δύο έργα ανά ημέρα. Με στόχο “…να γελάσουμε αλλά και να σκεφτούμε μέσω του γέλιου…”

Το πρόγραμμα

“Chile Vencera”, του Juan Fondon

Πέμπτη 16/7 και  Παρασκευή 17/7 στις 21.00

Ένα έργο για τη διαχρονικότητα της Δημοκρατίας, που είχε ανέβει μια και μοναδική φορά στην Ελλάδα. Ένα έργο ανοιχτό σε πειραματισμούς (ska-punk musical το χαρακτηρίζουν οι συντελεστές), με τραγούδια που γράφτηκαν ειδικά για την παράσταση από τα μέλη της Ομάδας και συνδυάζει διαφορετικούς τύπους θεάτρου (κωμωδία, σουρεαλισμό, δράμα, θεατρο-ντοκουμέντο) και τρόπους υποκριτικής απόδοσης (από το Στανισλάφσκι έως τον Μπρεχτ).

«Εκκλησιάζουσες», του Αριστοφάνη

Παρασκευή 17/7 και Σάββατο 18/7 στις 22.00,

Από τις πιο εμβληματικές και διαχρονικές κωμωδίες του μεγάλου συγγραφέα. Με άπειρα επίπεδα ανάγνωσης. Η Πατριαρχία και η Μητριαρχία, οι σχέσεις εξουσίας, η Αλλοτρίωση και η Διαφθορά στη πολιτική, τα δικαιώματα των γυναικών, η ουτοπία (ή όχι) της ισότητας και της ισονομίας, ο έρωτας και οι μορφές του… και πάνω από όλα, η χαρά της ζωής κάτω από το αττικό φως.

«Κατά φαντασία Ασθενής», του Μολιέρου

Πέμπτη 16/7 στις 22.00 και Σάββατο 18/7 στις 21.00,

Επειδή οι πανδημίες ταλανίζαν από παλιά την ανθρωπότητα. Τι συμβαίνει όταν μια ασθένεια αποκαλύπτει όλες τις κρυμμένες αλήθειες και φανερώνει μυστικά που κανείς δεν θέλει να παραδεχτεί; Τελικά η ζωή και ο θάνατος, η υγεία και η ασθένεια, πόσο καθορίζουν και τις ανθρώπινες σχέσεις, πέρα από τα όρια του ατόμου;

Με πάνω από 70 συντελεστές και ηθοποιούς , η Θεατρική Ομάδα 2510 υποδέχεται τα Ανοιχτά Θέατρα με ένα Festival – υπενθύμιση για την αξία της Τέχνης  στη Καθημερινότητα.

Είσοδος: συμβολική συνεισφορά 2 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here