Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Ξεκινά η κατασκευή της μεγαλύτερης μπαταρίας υγρού αέρα

Ξεκινά η κατασκευή της μεγαλύτερης μπαταρίας υγρού αέρα

0
μπαταρία αέρα
Διαφήμιση

Η κατασκευή της μεγαλύτερης μπαταρίας υγρού αέρα στον κόσμο, ξεκινά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για μία επαναστατική νέα εγκατάσταση που θα αποτελέσει το όπλο μείωσης εκπομπών άνθρακα.

Η μπαταρία θα αποθηκεύει ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια και θα μειώνει τις εκπομπές άνθρακα από σταθμούς παραγωγής ενέργειας από ορυκτά καύσιμα.

Το έργο κοντά στο Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου, θα χρησιμοποιήσει επιπλέον πράσινη ενέργεια για να συμπιέσει τον αέρα σε ένα υγρό και να το αποθηκεύσει.
Όταν η ζήτηση είναι υψηλότερη, ο υγρός αέρας απελευθερώνεται ξανά, τροφοδοτώντας μια τουρμπίνα που επαναφέρει την πράσινη ενέργεια στο δίκτυο.

Μια μεγάλη επέκταση της αιολικής και ηλιακής ενέργειας είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης για το κλίμα. Το νέο έργο θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο εκτός αντλιών υδροδότησης, τα οποία απαιτούν δεξαμενή για την αποθήκευση νερού.

Η νέα μπαταρία υγρού αέρα αναπτύχθηκε από την Highview Power. Θα λειτουργήσει το 2022. Και θα μπορεί να τροφοδοτήσει έως και 200.000 σπίτια για πέντε ώρες και να αποθηκεύσει ενέργεια για πολλές εβδομάδες.

Πράσινη ενέργεια, ακόμα και όταν ο ήλιος δεν λάμπει και ο άνεμος δεν φυσά

Ξεκινά η κατασκευή της μεγαλύτερης μπαταρίας υγρού αέρα

Η βρετανική κυβέρνηση υποστήριξε το έργο με επιχορήγηση 10 εκατομμυρίων λιρών.

“Αυτή η επαναστατική νέα εγκατάσταση θα αποτελέσει βασικό μέρος της ώθησης για μηδενικό άνθρακα, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Καθαρής Ανάπτυξης του Ην. Βασιλείου Κουάζι Κουάρτενγκ.

Θα προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στο ηλεκτρικό δίκτυο της Βρετανίας, δημιουργώντας και θέσεις εργασίας στο Μάντσεστερ.

Έργα σαν αυτά θα μας βοηθήσουν να συνειδητοποιήσουμε την πλήρη αξία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παγκόσμιας κλάσης.

Διασφαλίζοντας ότι τα σπίτια και οι επιχειρήσεις θα εξακολουθούν να τροφοδοτούνται με πράσινη ενέργεια, ακόμα και όταν ο ήλιος δεν λάμπει και ο άνεμος δεν φυσά“.

Διαφήμιση