Αρχική Επιχειρείν WIND: Το πρώτο “κλιματικά ουδέτερο” ελληνικό κατάστημα

WIND: Το πρώτο “κλιματικά ουδέτερο” ελληνικό κατάστημα

0
Κλιματικά ουδέτερο κατάστημα WIND
WIND Carbon Neutral Shop with First Climate, Κηφισιά.
Διαφήμιση

Η WIND και εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ανακοίνωσε σήμερα το πρώτο “κλιματικά ουδέτερο” κατάστημά της και πρώτο κατάστημα λιανικών πωλήσεων στην ελληνική αγορά συνολικά. Αφορά το κατάστημά της στην Κηφισιά, που πιστοποιήθηκε ως “κλιματικά ουδέτερο” από το φορέα πιστοποίησης First Climate.

Η WIND, σε συνεργασία με το Κέντρο Αειφορίας και Αριστείας (CSE), προχώρησε στη διαδικασία μέτρησης, αποτύπωσης και αξιολόγησης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου του καταστήματος σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Green House Protocol 1 και το ISO 14064 2.

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων προέκυψαν μελετώντας το σύνολο των άμεσων και έμμεσων εκπομπών των δραστηριοτήτων του καταστήματος, όπως η ηλεκτρική κατανάλωση του καταστήματος και ο τρόπος μεταφοράς των εργαζομένων προς και από το κατάστημα.

wind hellas thumb large thumb large 2 thumb large thumb large

Η Εταιρεία, στο πλαίσιο αυτό, προχώρησε στην αντιστάθμιση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου με την αγορά μονάδων άνθρακα που παράγονται από έργο ενεργειακής απόδοσης αναπτυσσόμενης χώρας. Το έργο αντιστάθμισης είναι πιστοποιημένο από το διεθνώς αναγνωρισμένο κανονιστικό πλαίσιο, Gold Standard, για τη χρηματοδότηση περιβαλλοντικών και κοινωνικοοικονομικών προγραμμάτων. Με τη διαδικασία της αντιστάθμισης, οι συνολικές εκπομπές προς την ατμόσφαιρα παραμένουν σταθερές, ενώ η Εταιρεία συμβάλλει στην επίτευξη των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης ενισχύοντας τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής του τοπικού πληθυσμού, την αξιοπρεπή εργασία, την οικονομική ανάπτυξη και την προστασία των δασών.

Με την πιστοποίηση αυτή, η WIND πετυχαίνει τον μηδενισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τη λειτουργία του καταστήματος της, πραγματώνοντας το ενδιαφέρον της
για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και την προστασία του Περιβάλλοντος.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΖερεφός: 700 δις το κλιματικό κόστος για την Ελλάδα – τι είπε για τη ζέστη
Επόμενο άρθροΕλλάδα: Τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΑΤΚΑ 2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ