Αρχική Ενέργεια Τουρκία: Έρευνα για πετρέλαιο στα ελληνικά χωρικά ύδατα!

Τουρκία: Έρευνα για πετρέλαιο στα ελληνικά χωρικά ύδατα!

0
ΣΚΑΪ ΕΡΕΥΝΑ
Ο χάρτης του ΣΚΑΪ με τα σημεία που θέλουν να κάνουν έρευνα οι Τούρκοι. Πηγή: skai.gr
Διαφήμιση

Τουρκική εταιρεία πετρελαίου καταθέτει αίτημα στο τουρκικό κράτος να πραγματοποιήσει έρευνες μέχρι και τα ελληνικά χωρικά ύδατα, στα 6 μίλια! Συγκεκριμένα, σε δημοσίευμα της εφημερίδας της τουρκικής κυβέρνησης του Σαββάτου, δημοσιεύθηκαν 7 αιτήματα της πετρελαϊκής εταιρείας προς τη Γενική Διεύθυνση μεταλλίων και πετρελαίου της Τουρκίας και οι περιοχές τις οποίες ζητά να διερευνήσει, σύμφωνα με την Τουρκία, βρίσκονται εντός της υφαλοκρηπίδας της!

Αναλυτικά, αφορά τις περιοχές Βορειανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Καρπάθου, Νοτιοανατολικά της Καρπάθου, Ανατολικά της Κρήτης και Νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Κατ’ επέκταση της δημοσίευσης, η Τουρκία δεν αναγνωρίζει καμιά υφαλοκρηπίδα ελληνική, λέει ότι φτάνει εκεί η υφαλοκρυπίδα της και ζητά να κάνει έρευνες πετρελαίου κοντά σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη. Ενώ, άδεια για αυτό δεν έχει ακόμη δοθεί.

Σημειώνεται πως ο χάρτης που παρουσιάστηκε στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ και που εμφανίζει με κόκκινο τα σημεία αναφοράς, δεν έχει καμία σχέση με σημεία που αφορούσαν το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Τα σημεία του τουρκικολιβυκού μνημονίου μένουν έξω.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ελληνικό ΥΠΕΞ γνωρίζει για το ζήτημα, έχουν γίνει οι συσκέψεις και υπάρχει κατάλογος ενεργειών που θα αρχίσουν να εκδηλώνονται ήδη από σήμερα.

Πηγή: www.skai.gr

Διαφήμιση