Αρχική Ενέργεια Το τετράπτυχο του Υπ. Υποδομών: Ηλεκτρονικό εισιτήριο, ηλεκτροκίνηση, βιώσιμη κινητικότητα, πεζοδρομήσεις

Το τετράπτυχο του Υπ. Υποδομών: Ηλεκτρονικό εισιτήριο, ηλεκτροκίνηση, βιώσιμη κινητικότητα, πεζοδρομήσεις

0
κινητικοτητα1
Διαφήμιση

“Δίνουμε μια νέα διάσταση με στόχο τη δημιουργία εξυπνότερων, φιλικότερων και με μηδενικό αποτύπωμα μεταφορών, με τη βοήθεια της τεχνολογίας”, ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης κατά τη συζήτηση με θέμα “Μετασχηματίζοντας τις αστικές συγκοινωνίες” που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του online Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Τέσσερις είναι οι πυλώνες στους οποίους εστιάζει το Υπουργείο:

  • αστική κινητικότητα
  • ευφυείς μεταφορές
  • ηλεκτροκίνηση
  • Σχέδια βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Αστική κινητικότητα

Αθήνα άδεια - Μοναστηράκι

Δρομολογείται η κατάθεση νομοσχεδίου για την μικροκινητικότητα, η οποία αναπόφευκτα μπαίνει στην καθημερινότητά μας, τόνισε ο υπουργός. Στόχος είναι να ρυθμιστούν οι κανόνες λειτουργίας και οι προδιαγραφές ασφαλείας των ηλεκτρικών πατινιών και άλλων μικρο-οχημάτων για να υιοθετηθεί με ασφάλεια η νέα τάση και να εξαλειφθεί η άναρχη συμπεριφορά του παρελθόντος.

Ευφυείς μεταφορές

Άρση μέτρων
EUROKINISSI

Μέσα στους επόμενους μήνες και σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ, ετοιμάζονται και νέες υπηρεσίες για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως η χρήση της χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας σαν ηλεκτρονικό εισιτήριο. 

Ηλεκτροκίνηση

ηλεκτρικά οχήματα

Θα πριμοδοτείται, ώστε να ανανεωθεί ο στόλος οχημάτων της χώρας, ο οποίος είναι από τους πιο γερασμένους της Ευρώπης, με μέσο όρο ηλικίας τα 15,5 έτη. Επιπλέον, θα δοθεί προτεραιότητα στην δημιουργία ενός επαρκούς δικτύου υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά κι ενός πανευρωπαϊκού ηλεκτρονικού μητρώου με δυναμικά στοιχεία, για να γνωρίζουν οι χρήστες των ηλεκτρικών οχημάτων, ανά πάσα στιγμή, τα ελεύθερα σημεία φόρτισης και το κόστος φόρτισης

Σχέδια βιώσιμης αστικής κινητικότητας (ΣΒΑΚ)

Το Αγρίνιο αποκτά 81 ηλεκτρικά ποδήλατα

Σύντομα θα κατατεθεί σχέδιο νόμου για την αξιολόγηση, έγκριση και παρακολούθησή τους. Τα ΣΒΑΚ περιλαμβάνουν πεζοδρόμους, ποδηλατοδρόμους, έξυπνα οχήματα, παρεμβάσεις σε περιοχές με κίνηση, φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης, αναβάθμιση των δημόσιων μέσων μεταφοράς, αλλά και οργάνωση της στάθμευσης.

 

Διαφήμιση