Αρχική Ευζωία Το νέο όραμα για τον παγκόσμιο βιώσιμο τουρισμό του UNWTO

Το νέο όραμα για τον παγκόσμιο βιώσιμο τουρισμό του UNWTO

0
τουρισμός
Διαφήμιση

Το νέο Πρόγραμμα Βιώσιμου Τουρισμού One Planet ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO).

Το One Planet για την υπεύθυνη ανάκαμψη του τομέα του τουρισμού βασίζεται στις παγκόσμιες κατευθυντήριες γραμμές του UNWTO για την επανεκκίνηση του κλάδου.
Με στόχο να αναδειχθεί ισχυρότερος και πιο βιώσιμος από την κρίση της πανδημίας Covid-19.

“Η βιωσιμότητα ο νέος κανόνας του τουρισμού”

Το νέο όραμα για τον παγκόσμιο βιώσιμο τουρισμό του UNWTO

“Η βιωσιμότητα δεν πρέπει πλέον να αποτελεί εξειδικευμένο μέρος του τουρισμού. Αλλά πρέπει να είναι ο νέος κανόνας για κάθε τμήμα του κλάδου μας, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO Ζουράμπ Πολολικασβίλι.

Είναι στα χέρια μας να μετασχηματίσουμε τον τουρισμό. Και η ανάδυση από το Covid-19 είναι σημείο καμπής για τη βιωσιμότητα.

Είναι καιρός να συνεχίσουμε να προχωρούμε προς ένα πιο οικονομικά, κοινωνικό και περιβαλλοντικά βιώσιμο τουριστικό μοντέλο“.

Οι γραμμές δράσεις του One Planet

UNWTO One Planet

Το One Planet στηρίζει την ανάπτυξη και την εφαρμογή σχεδίων αποκατάστασης, τα οποία συμβάλλουν στους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης (SDGs) και στη Συμφωνία του Παρισιού.

Για την υπεύθυνη ανάκαμψη του τουριστικού τομέα διαρθρώνεται γύρω από έξι γραμμές δράσης. Για να καθοδηγήσει την υπεύθυνη ανάκαμψη του τουρισμού για τους ανθρώπους, τον πλανήτη και την ευημερία.
Την δημόσια υγεία, την κοινωνική ένταξη, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, τη δράση για το κλίμα, την κυκλική οικονομία και τη διακυβέρνηση.

Διαφήμιση