Αρχική COVID-19 Τι δείχνει νέα έρευνα για τους ασυμπτωματικούς φορείς Covid-19

Τι δείχνει νέα έρευνα για τους ασυμπτωματικούς φορείς Covid-19

0
Κορονοϊός
Διαφήμιση

Τι γίνεται τα άτομα που έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό (Covid-19), αλλά δεν εμφανίζουν συμπτώματα;

Την απάντηση δίνουν ερευνητές του Πανεπιστημίου Υγείας Φουτζίτα. Περίπου οι εννέα στους δέκα, θα παραμείνουν χωρίς συμπτώματα.
Αυτό δείχνει η έρευνα τους, που δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό New England Journal of Medicine.

Οι ομάδα παρακολούθησε την πορεία 96 ασυμπτωματικών ασθενών που βρίσκονταν στο κρουαζερόπλοιο «Diamond Princess», όταν ξέσπασε η πανδημία Covid-19. Και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Ιαπωνίας για απομόνωση και παρακολούθηση.

“Σε αυτήν την ομάδα, η πλειονότητα των ασυμπτωματικών μολυσμένων ατόμων παρέμεινε ασυμπτωματική καθ ‘όλη τη διάρκεια της μόλυνσης”.
Αυτό ανέφερε μια η ομάδα με επικεφαλής τον Δρ. Γιοχέι Ντόι, του Πανεπιστημίου Υγείας Φουτζίτα.

Τι δείχνει νέα έρευνα για τους ασυμπτωματικούς φορείς Covid-19

Η κατάσταση των 700 επιβατών στο Diamond Princess τράβηξε την προσοχή του κόσμου τον Φεβρουάριο. Όταν ο κοροναϊός εξαπλώθηκε στο κρουαζιερόπλοιο που ήταν αγκυροβολημένος στην Ιαπωνία.

Το Diamond Princess παρείχε επίσης καλά δεδομένα για τα οποία οι ασυμπτωματικοί φορείς στην πραγματικότητα μπορεί να είναι προ-συμπτωματικοί.

  • Οι 96 επιβάτες έδειξαν θετικοί, αλλά δεν είχαν συμπτώματα.
  • Και 32 από τους συζύγους τους ήταν αρνητικοί. 
  • Μεταξύ των 96 θετικών επιβατών που δεν έδειξαν συμπτώματα, μόνο 11 συνέχισαν να παρουσιάζουν συμπτώματα κατά τη διάρκεια της μόλυνσης τους.
  • Οι 11 ασθενείς «ήταν προ-συμπτωματικοί και όχι ασυμπτωματικοί» για το Covid-19, εξήγησαν οι ερευνητές.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η ηλικία του ασθενούς φαίνεται να είναι το κλειδί. Για κάθε 1 έτος που προστίθεται στην ηλικία του ασθενούς, οι πιθανότητες να συνεχίσει να εμφανίζει συμπτώματα αυξήθηκαν κατά 8%.

«Ακόμα δεν γνωρίζουμε αρκετά για τη σχέση μεταξύ του ποσοστού των ασυμπτωματικών φορέων και της ικανότητάς τους να μεταδίδουν τον κορανοϊό σε σύγκριση με τα άτομα με συμπτώματα, καθώς ο ρόλος τους παραμένει υπό συζήτηση», δήλωσε o Δρ. Γιοχέι Ντόι.

Οι προσυμπτωματικοί φορείς είναι λίγο διαφορετικοί

Κορονοϊός

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πυροδότησε διαμάχη σχετικά με τις διαδρομές μετάδοσης κοραναϊού. Aνώτερος αξιωματούχος του είπε ότι μια τέτοια μετάδοση είναι «πολύ σπάνια».

Η Μαρία Βαν Κέρχοφ, επικεφαλής της μονάδας αναδυόμενων ασθενειών και ζωονόσων του ΠΟΥ, υπογράμμισε πως δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για το πόσο μολυσματικοί είναι οι ασυμπτωματικοί φορείς.

Ο Δρ. Άντονι Φάουτσι επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου για τις Αλλεργίες και τις Λοιμώδεις Νόσους των ΗΠΑ, δήλωσε ότι τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι από το 25% έως το 45% των ατόμων που έχουν μολυνθεί με κοροναϊό δεν θα παρουσιάσουν ποτέ συμπτώματα.

«Και γνωρίζουμε από επιδημιολογικές μελέτες ότι μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε κάποιον που δεν έχει μολυνθεί. Ακόμα και όταν δεν έχει συμπτώματα», είπε.

Διαφήμιση