Αρχική Ειδήσεις Στις 3 Ιουλίου ανοίγει τις πύλες της η KOUZINA 2020

Στις 3 Ιουλίου ανοίγει τις πύλες της η KOUZINA 2020

0
KOUZINA 2020

Από την 1η Ιουλίου και σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις της γαστρονομικής γιορτής KOUZINA 2020.
Υπενθυμίζεται πως η υγειονομική κρίση δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή της από 15/5 έως 15/6/20.

Γιορτή του λάχανου και του φασολιού

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου η διοργάνωση ανοίγει τις πύλες της. Παρουσιάζει στο Παλαιοχώρι τη γιορτή του λάχανου και του φασολιού. Πρόκειται για μία γαστρο-πολιτιστική αναφορά στην τοπική παραγωγή.
Αλλά και στις συνήθειες ενός κόσμου που επιμένει να «ακουμπά» στο παρελθόν, προκειμένου να δομήσει το μέλλον.

Η εκδήλωση θα καταγραφεί από Έλληνες εκπροσώπους Τύπου, οι οποίοι θα ακολουθήσουν τριήμερο πρόγραμμα περιήγησης στην Ανατολική Χαλκιδική.
Που μεταξύ άλλων θα αναδείξει το «Ορκύνι Ιερισσού» και τα «Μύδια Ολυμπιάδας» ως επιλογές τοπικής πρωτογενούς παραγωγής.

Η κουζίνα των αλησμόνητων πατρίδων

Δρώμενα, προϊόντα, πιάτα, γεύσεις και συνήθειες της ποντιακής και μικρασιάτικης κουζίνας από τις 6 μέχρι και τις 10 Ιουλίου.
Κύπριοι δημοσιογράφοι θα λάβουν μέρος σε δραστηριότητες της εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας με τίτλο «η κουζίνα των αλησμόνητων πατρίδων».

Κατά τη διάρκεια του τετραήμερου θα παρουσιασθεί και η ναουσέικη ποντιακή γαστρονομία. Αναβιώσεις ποντιακών χορευτικών εθίμων θα μεταφέρουν τη γιορτή από την Ημαθία στη Χαλκιδική, προκειμένου να ανακαλύψουν και να συνδέσουν ομοειδή χαρακτηριστικά των δύο προορισμών.

Κροατική κουζίνα

Στα τέλη Ιουλίου και τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου, το KOUZINA σε συνεργασία με το Gault & Millau παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά πιάτα της κροατικής κουζίνας. Στο πλαίσιο παρουσίασης από το Δήμο Αριστοτέλη και του ρόλου που θα διαδραματίσει στη βαλκανική χερσόνησο το Κέντρο Διαβαλκανικής Συνεργασίας για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό.

Οινικές περιηγήσεις από το Δήμο Αριστοτέλη έως τον Κάτω Ρήνο της Γερμανίας

Στις αρχές Οκτωβρίου το KOUZINA υποδέχεται Γερμανούς εκπροσώπους Τύπου και τουριστικών Γραφείων. Θα λάβουν μέρος σε διονυσιακές και θαλασσινές γιορτές. Και θα ακολουθήσουν τμήματα των μελλισο-διαδρομών της Κεντρικής και Ανατολικής Χαλκιδικής «από το Χολομώντα μέχρι το Αριστοτελικό Όρος».

Θα έχει προηγηθεί η δικτύωση από το Δήμο Αριστοτέλη της τοπικής οινικής περιήγησης με αντίστοιχους οινικούς δρόμους του Κάτω Ρήνου της Γερμανίας. Στόχος είναι, η θεματολογία της επίσκεψης να συνάδει με το χειροπιαστό αποτέλεσμα σε ότι αφορά την πώληση εξειδικευμένων τουριστικών προϊόντων στη γερμανική τουριστική αγορά.

Δεδομένου ότι τιμώμενο τοπικό προϊόν είναι το μέλι, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην εκπόνηση και δεύτερου τουριστικού πακέτου, το οποίο εστιάζει στις περιπατητικές περιηγήσεις που σχετίζονται με τις τοπικές μελισσοκαλλιέργειες.

«Δοκιμάστε πιάτα από τις κάρτες των εστιατορίων μας», προτρέπει το πρόγραμμα των κύριων δραστηριοτήτων του KOUZINA 2020.
Το οποίο προωθεί την ντόπια γαστρονομία, αναδεικνύοντας τις δημιουργίες τοπικών chef.

Το πρόγραμμα των παράλληλων δραστηριοτήτων προωθεί το επιτυχημένο πολιτιστικό σενάριο «τι μπορεί να κάνει κάποιος σε μια ελληνική παραδοσιακή αυλή», τονίζοντας την αυθεντικότητα της παρέμβασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here