Αρχική Περιβάλλον Στην τελική ευθεία τα νέα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Σχέδια Λυμάτων

Στην τελική ευθεία τα νέα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Σχέδια Λυμάτων

0
επεξεργασία λυμάτων
Διαφήμιση

Από τη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα την Πάτρα, ξεκινά ο κύκλος διαβουλεύσεων για τα επικαιροποιημένα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Σχέδια Λυμάτων.

Τεχνικό κλιμάκιο της Τεχνικής Γραμματείας Λυμάτων που παρακολουθεί τα έργα μαζί με την Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, θα συναντήσει όλους τους φορείς των 13 Περιφερειών της χώρας, με στόχο όπου υπάρχουν προβλήματα στα έργα επεξεργασίας λυμάτων να συμβάλλει στην επίλυσή τους.

Κοινοτική Οδηγία περί διαχείρισης λυμάτων

Στην τελική ευθεία τα νέα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Σχέδια Λυμάτων

Σε πρώτη φάση, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, καθ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Πάτρα σηματοδοτώντας, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, τη βούληση της κεντρικής διοίκησης να συνδράμει την τοπική αυτοδιοίκηση με όλα τα μέσα στην εκπλήρωση του εθνικού στόχου της συμμόρφωσης με την Κοινοτική Οδηγία 91/271/ΕΟΚ περί διαχείρισης λυμάτων. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη οδηγία θα συμβάλει ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος, στην διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Τα πρόστιμα

επεξεργασία λυμάτων

Ο κ. Αραβώσης υπογράμμισε ότι η χώρα θα έπρεπε από το 2005 να έχει συμμορφωθεί με την Κοινοτική Οδηγία για τους οικισμούς με ισοδύναμο πληθυσμό άνω των 2.000 κατοίκων, η οποία προβλέπει ότι όλοι αυτοί οι οικισμοί θα έπρεπε να έχουν δίκτυα και εγκαταστάσεις διαχείρισης των αστικών αποβλήτων. Συμπλήρωσε δε ότι πρέπει να βιαστούμε για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, καθώς η χώρα ήδη καταβάλλει πρόστιμα για τη μη συμμόρφωση με την Οδηγία και απειλείται με την επιβολή νέων βαρύτατων προστίμων με νέα προειδοποιητική επιστολή που έλαβε από την Κοινότητα μόλις τον προηγούμενο μήνα. Τέλος, τόνισε ότι δεν μπορεί πλέον να είναι ανεκτή οποιαδήποτε αδιαφορία ή αδράνεια στην εφαρμογή του Σχεδίου.

Διαφήμιση