Αρχική Καταστροφές Σιβηρία: “βαθμοί 38” – Συνεχίζεται ο παράδοξος καύσωνας

Σιβηρία: “βαθμοί 38” – Συνεχίζεται ο παράδοξος καύσωνας

0
Σιβηρία καύσωνας 20.06
Η απόκλιση των θερμοκρασιών της άνοιξης από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο είναι δραματική: την άνοιξη του 2020 ήταν περισσότερο από 8 βαθμούς θερμότερος από τον μέσο όρο των ετών από το 2003. Εικόνα: NASA από wetteronline.de
Διαφήμιση

Συνεχίζεται το παράδοξο με τον καύσωνα στη Σιβηρία, με νέο ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών στις 20 Ιουνίου και το θερμόμετρο να αγγίζει τους 38 βαθμούς κελσίου.

Συγκεκριμένα, η μέτρηση πραγματοποιήθηκε στο Verkhoyansk στη βόρεια Σιβηρία. Σημειώνουμε πως δεν έχει καταμετρηθεί ποτέ τόσο ζεστό προηγούμενο στην περιοχή στα βόρεια του Αρκτικού Κύκλου από την έναρξη καταγραφής μετρήσεων. Ωστόσο, έχει υπάρξει ξανά καύσωνας με την προηγούμενη μέγιστη τιμή της πόλης που ήταν 37,3 βαθμοί και συνέβη στις 25 Ιουλίου 1988.

Πάντως οι μετρήσεις συνεχίζουν και ξεπερνούν τις μέσες προβλεπόμενες τιμές εδώ και αρκετές εβδομάδες. Και συνέπεια αυτών των υψηλών θερμοκρασιών είναι και οι δασικές πυρκαγιές που καταγράφονται στη περιοχή. Ενώ, γινόμαστε μάρτυρες των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Σιβηρία: Εδώ δορυφορική φωτό από τη NASA δείχνει εκτεταμένους καπνούς από τις δασικές πυρκαγιές.

Εκτός από τη ζέστη, η επίμονη ξηρασία επηρεάζει επίσης τα δάση της Σιβηρίας. Από τον Μάιο, περισσότερα από 10.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα έχουν καεί σε περισσότερες από 6.000 δασικές πυρκαγιές. Στις περιοχές της Αρκτικής, τα στρώματα τύρφης συχνά αναφλέγονται στα εδάφη που αποψύχονται. Τα αέρια του θερμοκηπίου που εκλύονται ενισχύουν έτσι την κλιματική αλλαγή της Αρκτικής.

Πηγή πληροφοριών: wetteronline.de

Διαφήμιση